Lebbeke behaalt zuinige zege

Gentil Dossche
| 0 reacties
Lebbeke behaalt zuinige zege
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De tweede wedstrijd in het kader van de Beker van Oost-Vlaanderen is er eentje om snel in het vergeetboek te schrijven. Een matig tempo en weinig inspiratie waren zeker niet van aard om de toeschouwers te begeesteren. Positief voor Rapide was de thuiszege en voor promovendus Wilskracht Idegem dat het niet werd overklast.
 
Beide ploegen begonnen eerder aftastend aan de wedstrijd en de 41-jarige Jan Goossens, ooit nog actief bij Rapide, bepaalde zowaar het tempo. Op een eerste gevaarlijk standje dienden we dan ook te wachten tot rond het kwartier. Tomas Suls moest in de voeten van Laurent Neufkens na zwak uitverdedigen. Sam Walraevens kon zich opwarmen aan schoten van Stefan Van Holsbeeck (16’) en Roel Van den Bergh (24’). Van Holsbeeck kopte in de handen van de bezoekende portier (27’). Toen Roel Van den Bergh met de borst een voorzet van Stefan Van Holsbeeck in doel devieerde was het wel raak (30’). Laurent Neufkens knalde in het zijnet (40’). Koen Baetens, de meest actieve speler bij de thuisploeg, had een loeier in huis die Sam Walraevens tot een knappe save dwong (43’).
 
Een korte opflakkering na de rust. Doelman Walraevens moest zich tonen op een knal van Stefan Van Holsbeeck (48’). Rapide mocht zich gelukkig achten dat Tomas Suls een goede save in huis had op een schot van Jurgen De Leeuw (67’). Een zware knal van Andy Segers zoefde net naast (71’). Kevin Scheerlinckx kreeg een voorzet van Jeff De Visscher onvoldoende onder controle (73’). Aan de overzijde voelde Andy Segers doelman Suls opnieuw aan de tand (75’). Bart Verhulst trapte een vrijschop nipt over de lat (81’). Toen Dimitri Dhondt uithaalde was Sam Walraevens bij de pinken (86’).
 
Donderdagavond om 19u30 is Rapide gastheer voor Kav Dendermonde (vriendschappelijk). Zondag 19 augustus volgt de 3de wedstrijd van de Beker van Oost op en tegen VK Ninove (16u).
 
Rapide Lebbeke: Tomas Suls, Bart Verhulst, Jeff De Visscher, Sven Mergan (46’ Peter Van Brempt), Steven Vereeken, Dimitri Dhondt, Roel Van den Bergh (82’ Nelio De Souza Santos), Koen Baetens (65’ Kevin Scheerlinckx), Stefan Van Holsbeeck, Lendert Putteman, Kevin Trienpont
 
Wilskracht Idegem: Sam Walraevens, Vincent De Bondt, Gino Penne (60’ Kristof Carpentier), Jan Goossens, Kenneth Eggermont, Steven Jonckheere, Jurgen De Leeuw, Laurent Neufkens (46’ Ingmar De Roeck), Andy Segers, David De Troyer, Antoine Mbudi-Welo (60’ Kurt Van der Kelen)
 
Doelpunt: 30’ Roel Van den Bergh 1-0
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties