Interview Trainers na Dender - Anderlecht

Bart Hermans
| 0 reacties
Trainers na Dender - Anderlecht
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de wedstrijd Dender- Anderlecht had Anderlecht-trainer Vercauteren maar weinig te zeggen, zijn collega Vande Velde daarentegen wel:
 
Franky, voor de neutrale voetbaltoeschouwer moet dit een verrassing van formaat zijn. Anderlecht speelt gelijk op Dender?
 
“Ik ga vanavond maar twee dingen zeggen. Ten eerste moet ik mijn collega en zijn ploeg feliciteren voor hun prestatie. Ten tweede ga ik geen interviews noch vragen beantwoorden. Ofwel moet ik hier zitten liegen ofwel moet ik zeggen wat ik op mijn lever heb maar dat ga ik hier niet doen. Dat zou niet slim zijn. Dat was het. Voor de rest was het een wedstrijd die er geen moest zijn en er tot het einde toch één gebleven is. Aan jullie om eens te kijken. Ik heb gezien wat ik moest zien, de spelers wisten het aan de rust al. Voor de rest stop ik er mee en ga ik alles eens laten bezinken.”
 
Jean-Pierre, jou moet dit een ander gevoel geven? Een onverhoopt maar verdiend punt?
 
“We hadden vandaag afgesproken om terug een goede organisatie neer te zetten. We hadden er twee nieuwe spelers bij. Ik heb al eerder gezegd dat als je geen juiste evenwicht hebt in je elftal je ook geen resultaten kan halen. Dat is vandaag ook gebleken al moet ik zeggen dat die eerste goal te gemakkelijk viel. Het tweede doelpunt was een koude douche, een vrije schop binnengetrapt en 0-2. Dan kan je maar hopen dat de groep reageert en krijg je een goede kans via Munyaneza die juist naast besluit. Je moet dan een beetje geluk hebben en komt daar Destorme die al weken in grote doen is en schiet vanaf 25 meter in de benedenhoek. Mooi doelpunt en dat heeft ons moed en power gegeven. We zijn er blijven voor gaan. Henri is al een paar keer verguisd geweest maar ik denk dat onze Henri vandaag terug vertrouwen heeft en misschien terug vertrokken is voor een paar weken.”
 
Dender wordt al weken afgeschreven als degradatiekandidaat nummer 1. Waarschijnlijk zal die mening na deze wedstrijd moeten herzien worden?
 
“Het was de ideale gelegenheid om Anderlecht pijn te doen. Iedereen weet dat ze een midweekmatch gehad hebben. Daarom geloofde ik er voor de wedstrijd en vooral met de halftime in. Vandaag is het onze dag, blijf vooruit verdedigen, blijf scherp zijn en ga ook met momenten voor die 3-2. Dan moet je geluk hebben, we hebben een beetje afgezien en ook een paar wissels gedaan. Mijn collega heeft ook een paar goede wissels gedaan en die deden ons pijn. Op een gegeven moment dacht ik aan KV Mechelen – Anderlecht maar gelukkig ging deze bal juist over de lat. Dan hebben zij ook geluk gehad want als Daniël Zitka vandaag geen dikke handschoenen had was het 3-2 voor ons.”
 
Is de trein nu vertrokken? Volgende week Cercle Brugge en daarna Sint-Truiden?
 
“Ik hoop dat de trein vertrokken is. Ik heb vandaag veel goede zaken gezien. Uit zo'n wedstrijd kan je veel vertrouwen putten en het is vooral een hoogdag voor de spelers, technische staf en supporters. Het is een avond om in te kaderen.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties