Gent slechts gelijk, Anderlecht en Standard winnen

Rita De Meyer

AA Gent dreigt de grote verliezer van de vierde speeldag te worden. De Buffalo's lieten verrassend punten liggen tegen Zulte Waregem, terwijl concurrenten Anderlecht en Standard wél wonnen.

Niemand die verwachtte dat AA Gent punten zou laten liggen tegen Zulte Waregem, maar het gebeurde toch. Leye bracht de bezoekers na een kwartier spelen verrassend op voorsprong, Grégoire zette nog voor rust de bordjes in evenwicht. Verder kwamen de Buffalo's echter niet, dus is Sollied zijn maximum kwijt.

Daardoor komt Standard voorlopig alleen op kop. De Rouches scoorden voor de vierde keer op rij vier doelpunten. Dit keer ging Roeselare voor de bijl. Drie doelpunten van Jovanovic en één van Mbokani zorgden voor de 0-4 einduitslag.

Anderlecht profiteerde ook van het Gentse puntenverlies. Met haar 3-0 zege tegen FC Brussels komt de landskampioen weer op gelijke hoogte met AA Gent. De doelpunten kwamen van Théréau, Wasilewski en Legear.

Westerlo verloor voor de tweede keer op rij. Dit keer was Moeskroen te sterk. Coto en Tomou zorgden in de laatste vijf minuten voor een 0-2 zege. Moeskroen ontpopt zich zo tot de revelatie van seizoensopening, het staat nu in de subtop met negen punten.

Bergen blijft op de sukkel. De Draken verloren dit keer thuis van Lokeren. Tambwe zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

Cercle Brugge ten slotte boekte een knappe 3-0 zege tegen Dender. De drie spitsen -Snelders, De Sutter en Jasjtsjoek - namen elk een doelpuntje voor hun rekening.