Interview Bert Dhont begint straks in derde

Bart Hermans
| 0 reacties
Bert Dhont begint straks in derde
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De 34-jarige Bert Dhont begint straks aan zijn eerste seizoen bij Oudenaarde in derde klasse. De ex-speler van Germinal Beerschot trok in 2003 naar KV Mechelen dat door vereffening in derde klasse terecht gekomen was. Degenen die dachten dat hij daar ging uitbollen kwamen bedrogen uit. Hij werd er een van de sterkhouders en had zelfs een mooie save in huis tijdens een wedstrijd tegen Lyra. Een uitsluiting en penalty was natuurlijk het gevolg maar het typeert de vechtlust van Dhont. KV Mechelen promoveerde dan ook na twee seizoenen derde klasse naar tweede. Het eerste jaar tweede klasse viel zo hard tegen dat vorig seizoen bijna heel de kern uitgekuist werd. Hij en zijn maatje van Germinal Beerschot Bart Van Zundert bleven wel overeind en zagen een jonge groep rond hen komen. Het gevolg is gekend , Mechelen speelde een ongelofelijk sterk seizoen en won de eindronde. Bert besliste al een paar maanden voor het einde van het seizoen dat hij opnieuw een stapje ging terug zetten en tekende een contract bij Oudenaarde. Zijn maatje Van Zundert trok naar Zulte Waregem. Na de wedstrijd tegen Lierse spraken we met een tevreden Bert Dhont in een openhartig interview.
 
Bert , dit is een schitterend einde van een mooi seizoen en een mooie carrière?
 
“Inderdaad een heel mooi seizoen maar ik ben eigenlijk heel rustig nu. Ik heb er enorm van genoten. Bij mij was drie maand geleden de klik al gemaakt. Geen eerste klasse meer en ook tweede klasse liep op zijn einde. Ik ben diep vanbinnen heel gelukkig. Die appreciatie die ik gekregen heb als speler en als je dan mijn ploegmaats ziet na de match… Die zijn gewoon super. En dan die supporters, die band dat je daar met hebt. Ik kijk enorm uit naar morgen, naar de rust toe want Peter (Maes) is iemand die enorm veel vraagt van zijn ploeg en ook van mij. Hij heeft dan misschien niet altijd op zo een harde manier te kennen gegeven. Maar toch altijd presteren. Ook tijdens de eindronde. De laatste match van het seizoen was wat minder omdat ik het moeilijk had om me nog op te laden voor een wedstrijd waar geen prijs meer aan verbonden was. Ik dacht dat het toch niet kon zijn dat die eindronde er te veel aan zou worden. Uiteindelijk heb ik mijn niveau dan kunnen optrekken en ik ben er heel content van.”
 
Je liet in die eindronde dingen zien die je in jaren niet of zelfs nooit laten zien hebt?
 
“Ja, dat is het vertrouwen en het goed gevoel. Vandaag ook weer , ik stond op de rechtsback zonder tegenstrever en het was gewoon het balletje inspelen. Lierse was gemotiveerd totdat het doelpunt viel maar toen was het afgelopen voor hen. Ik ben diep vanbinnen heel gelukkig voor die drie jaar hier en eigenlijk van heel mijn carrière. Ik heb er enorm veel voor gedaan en ook de mensen rondom mij die hier vandaag allemaal zijn.”
 
Volgend seizoen naar Oudenaarde in combinatie met een job in de banksector?
 
“Misschien, in de banksector of terug in het onderwijs.”
 
Niet bij een sponsor van de club?
 
“Nee , dat niet. Ik ben op het moment bezig met twee banken waar ik in verdere rondes zit. Het heeft niets met de club Oudenaarde te maken en al goed ook. Ik heb al een paar sollicitatiegesprekken achter de rug. Ik heb ook nog aan het kijken in het onderwijs omdat ik dat nog gedaan heb en graag heb gedaan.”
 
Oudenaarde heeft ook Leleu gehaald bij Zulte-Waregem. Een ambitieuze club?
 
“Ja, ze zijn ambitieus en daar ben ik blij om. Ze hebben een tweejarenplan en daar ben ik blij om. Van het eerste jaar wordt er niet zo veel verwacht van titel en zo. Als het wel zo zou geweest zijn zou ik daar niet getekend hebben. Ik me natuurlijk inzetten en dat weten ze daar ook. Ik kan me niet inhouden. Ik ga ook niet naar daar om uit te bollen. Ik wil het seizoen rustig aanvatten en misschien de vijfde plaats ambiëren met de groep die we nu hebben. Voor volgend seizoen hebben ze wel aangegeven dat ze er alles aan doen om mee te dingen voor de titel.”
 
Stel dat Oudenaarde volgend seizoen er al in slaagt om naar tweede klasse te gaan, zien we Bert Dhont dan mee promoveren?
 
“Als ze direct promoveren ga ik inderdaad terug mee naar tweede. Ik ben normaal gezien de man die contracten uitdoet. Het hoeft niet voor mij het eerste jaar. Ik ben nog altijd heel gemotiveerd en het doel van Oudenaarde is om ooit terug in tweede klasse te spelen en daar wil ik aan meewerken. Ik ben wel blij dat ze het ginder in twee jaar willen aanpakken. Bij Mechelen zijn we toen ook met een paar mannen gekomen en het ging dan direct lukken maar dat ging toen ook niet. Ik ben blij dat ze rustig willen bouwen aan de toekomst. We moeten ook niet vergeten dat het voor die club het tweede seizoen in derde is en dat is meestal moeilijk. Ik denk dat zij hen vooral daarvoor gewapend hebben. Als ze zich nu kunnen handhaven, hopelijk meer dan handhaven want met alleen maar handhaven zou ik ook niet tevreden zijn dan gaan we volgen jaar voor de titel. Dat is mijn doel. Ik wil bij Oudenaarde ook iets verwezenlijken. Ofwel rechtstreeks of via de eindronde want ik heb nu ook gezien dat dit heel mooi is. Ik ga dan 18 jaar nationaal voetbal gehad hebben en dan zal het mooi geweest zijn.”
 
Hartelijk bedankt en veel succes! 

Blijf op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Voetbalkrant.com stuurt jou het laatste nieuws op. DOWNLOAD hier onze newsreader.

Bron foto's : Site Oudenaarde( http://www.ksvoudenaarde.be) en site KV Mechelen (http://www.kvmechelen.be)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties