VdS: 'Desnoods betalen we voor topcompetitie'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
VdS: 'Desnoods betalen we voor topcompetitie'
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Roger Vanden Stock, de voorzitter van landskampioen Anderlecht, wil koste wat het kost een topcompetitie met meer topwedstrijden hebben in ons land. De recordkampioen is zelfs bereid om daarvoor kleine clubs te betalen.

"Ik stelde een eerste klasse met veertien clubs en play-offs voor. Het beste systeems is eigenlijk tien clubs die tegen elkaar spelen. Dan heb je een topcompetitie", aldus Vanden Stock in de krant Het Nieuwsblad.

"Ik steun ook het plan van Herman Wijnants die naar twee reeksen van twaalf clubs wil. Kleine clubs zullen dan wel recettes kwijtspelen omdat ze minder tegen de topploegen spelen. Dat is een verlies van 20.000 euro, maar we zijn bereid om dat te geven", aldus Vanden Stock.

Wil een hervorming van de eerste klasse doorgevoerd worden, dan moet twee derde van de clubs daarmee akkoord gaan. "Ik denk dat we daar nu dichtbij zijn. Als ik de competitie wil hervormen, is dat niet om nog groter, rijker en machtiger te worden. Ik wil dat iedereen meer geld krijgt en sportief beter wordt. In het huidige tv-contract zit een bedrag van 537.000 euro als solidariteitsbijdrage. Dat bedrag wil ik optrekken", wil Vanden Stock de gemoederen al wat bedaren.

"Gemiddeld wordt Anderlecht één keer op twee jaar kampioen. Ik wordt liever één keer in vier jaar kampioen in een sterke competitie", besluit de Anderlecht-preses.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties