Club al 40 jaar Europees

Thomas Dubois
| 0 reacties
Club al 40 jaar Europees
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Vandaag is het 40 jaar geleden dat Club Brugge z’n eerste Europese wedstrijd speelde. Op 13 september 1967 speelde Club Brugge z’n eerste Europese wedstrijd, toen nog op ‘De Klokke’. Tegenstander van dienst was Sporting Lissabon. Het Europese toernooi waar Club toen aan deelnam was de ‘Europabeker voor Jaarbeurssteden’, de oudste internationale clubcompetitie ooit.
 
Om aan dat toernooi deel te nemen moest je niet goed scoren in de competitie, nee, toen golden er andere regels ter kwalificatie. Het was een selectiecomité dat toen besliste dat onder andere Club Brugge mocht deelnemen. Voor ons land namen toen ook onder andere La Gantoise, Antwerp en FC Luik deel.
 
De andere twee competities waren de ‘Europabeker voor Landskampioenen’ en de ‘Europabeker voor Bekerwinnaars’. In die 40 jaren speelde Club Brugge tot nu toe 213 officiële Europese wedstrijden.
 
Op 13 september 1967 zagen zo’n 15.000 toeschouwers hoe Club z’n eerste Europese wedstrijd met een gelijkspel afsloot. Het duel eindigde op 0-0. Johny Thio brak in die wedstrijd overigens z’n elleboog waardoor het spel een tijd stil lag. Op dat moment had Sporting Lissabon al 30 Europese wedstrijden op z’n palmares. Volgende week staat voor Club duel nummer 214 op het programma tegen Brann Bergen. Bij Sporting Lissabon zitten ze aan nummer 205, wat bewijst dat desondanks Club Brugge een vaste waarde geworden is in Europa. In 40 jaar miste Club Brugge slechts vijf keer Europees voetbal.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties