Club - België zorgt voor 84.000 euro

Thomas Dubois
| 0 reacties
Club - België zorgt voor 84.000 euro
Foto: © SC

De benefietwedstrijd tussen Club Brugge en België heeft maar liefst 84.000 euro opgeleverd. Dat meldt Club Brugge zelf op de officiële website. Een som die nu gestort zal worden in het solidariteitsfonds. Vorige week meldde de stadionomroeper al dat Club en z’n entourage minstens 75.000 euro zou kunnen schenken. Nu, een week later, is duidelijk dat het totale bedrag nog eens 9.000 euro hoger ligt.
 
Die som kwam tot stand door de 11.000 mensen die in voorverkoop en op de dag zelf een ticket aan de loketten kochten. Daarna werden er door gulle sponsors en bedrijven met een hart voor het goeie doel nog eens een 8.000-tal tickets opgekocht en verdeeld.
 
Ook de spelers van Club hadden hun aandeel. Zij speelden gratis, want hun premie werd afgegeven en bij het bedrag geteld. Daarna werkte iedere wedstrijdmedewerker van Club Brugge zelf gratis. Van veiligheidspersoneel tot kantine-uitbaters. Ook Snacks Verkindere, die de catering in Brugge verzorgt, stortte een mooie som geld. Het KBVB liet de taksen vallen. Ook de VRT en de RTBf die de wedstrijd niet rechtstreeks uitzonden, maar wel een cameraploeg aanwezig hadden zorgden voor een som geld.
 
Daarnaast zijn er nog twee schilderijen van de Brugse kunstenaar Milo die geveild zullen worden. Dat bedrag komt bij de 84.000 euro. Uniek aan de schilderijen is dat ze een teensignatuur bevatten van enerzijds de Rode Duivels en anderzijds de speler van Club Brugge. De opbrengst gaat naar de slachtoffers van de waternood eind juli en begin augustus.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties