Sonck: 'Ik moet nog groeien'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Sonck: 'Ik moet nog groeien'
Foto: © SC

Wesley Sonck bezorgde met zijn eerste doelpunt van het seizoen Club Brugge de eerste zege in vijf wedstrijden. Een heel belangrijk doelpunt. Dat beseft ook de Ninovieter, maar hij wil daar niet te veel de nadruk op leggen. "Het belangrijkste is dat we de drie punten pakken", aldus Sonck.
 
Het zag er anderhalve maand geleden niet goed uit voor Wesley Sonck. Hij was bij Borussia Mönchengladbach volledig op een zijspoor geraakt en vond geen nieuwe club. Voor de Belgische clubs was hij te duur te waardoor hij veroordeeld leek tot een seizoen reservenvoetbal. Club Brugge reikte echter eind augustus de reddende hand. Sonck leverde in en aanvaardde de blauw-zwarte geste.

Salto

In zijn eerste wedstrijden in het blauw-zwarte shirt was Sonck vooral op zoek naar zichzelf, maar tegen Moeskroen was Sonck de reddende engel. Hij behoedde Club Brugge van een vijfde wedstrijd zonder overwinning. "Ik wist op voorhand dat het niet van een leien dakje zou lopen", vertelt Sonck. "Dat is iets dat moet groeien. Het is nu nog altijd niet zoals het moet."
 
Zijn eerste treffer is dus een heel belangrijke en bevrijdend doelpunt. Zowel voor Club als voor Sonck zelf. De speler zelf relativeert. "Het doelpunt levert de drie punten op. Dat is het belangrijkste. (lacht) Ik heb op training niet geoefend op die salto, maar hij kwam er nog zeer goed uit."

Kritische Sonck
 
Vorige week haalde Sonck na het gelijkspel op Charleroi nog kritisch uit naar enkelen van zijn ploegmaats. "Sommigen dachten waarschijnlijk dat Salou nog in de basis stond", reageerde hij toen. Vandaag liep het al iets beter. "We hebben daar niet over gepraat", reageert Sonck. "Maar ik heb ook niets tegen lange ballen als ze goed in de ruimte worden gespeeld. Dan kom je beter in de wedstrijd."
 
Donderdag volgt er voor Club opnieuw een belangrijke wedstrijd. Tegen het Noorse Brann Bergen moet het zich verzekeren van de poules in de UEFA-beker. "In Brugge is er altijd druk", klinkt het bij de aanvaller. "We moeten gewoon het beste van vandaag meenemen naar donderdag. Dan komt het wel goed." [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties