Transfer Hinkel zorgt voor opschudding

Nico Wieme
| 0 reacties
Transfer Hinkel zorgt voor opschudding
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Duits international Andreas Hinkel verkast van UEFA Cupwinnaar FC Sevilla naar de Schotse kampioen Celtic Glasgow.

Bundesligaclubs Borussia Dortmund en VfL Wolfsburg vissen achter het net wat Andreas Hinkel betreft. De Duitsers bevestigde zelf dat hij vanaf Nieuwjaar voor het Schotse Celtic zal uitkomen. Reeds op 2 januari zou hij kunnen aantreden in de geladen derby tegen stadsgenoot Glasgow Rangers.
 
Zaterdag had de voormalige Stuttgartspeler de medische tests al doorstaan in Glasgow. Volgens sommige bronnen zou de transfersom ongeveer 2,8 miljoen euro bedragen. Hinkel ging naar eigen zeggen niet over één nacht ijs. “Alles hier in Sevilla is goed: de vereniging, de collega’s, de ploeg. Maar het is niet goed om voortdurend op de bank te zitten. Ik moet spelen.”
 
Wie niet kan lachen met de transfer van de 17-voudige international, is Dortmundsportdirecteur Michael Zorc. “Sevilla was bereid om toegevingen te doen. Een oplossing was in de maak. We stonden dicht bij een akkoord.” De houding van Hinkel zit Zorc hoog en de sportdirecteur voelt zich dan ook bedrogen. “Hij heeft geen enkel fatsoen getoond”, steekt hij zijn ontgoocheling niet onder stoelen of banken. “Wat is dat voor een manier van werken? Hij geeft ons zijn woord en tekent dan toch nog elders. Ongelofelijk.”
 
De flankverdediger was in de zomer van 2006 van VfB Stuttgart naar Andalusië getransfereerd. In anderhalf jaar tijd kon hij zich nooit van de status van bankzitter ontdoen. In de heenronde van deze jaargang mocht Hinkel tweemaal in de competitie en evenveel keer in de Champions League aantreden voor FC Sevilla.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties