Interview Boi: 'Cercle is en blijft club van 't stad'

Thomas Dubois
| 0 reacties
Boi:  'Cercle is en blijft club van 't stad'
Foto: © SC

Frederik Boi staat samen met Cercle enkele dagen voor dé wedstrijd van het jaar voor de vereniging. In de Beker van België strijdt het in een rechtstreeks duel met Club Brugge voor een plaats in de volgende ronde. Man-oeuvre.be interviewde hem erover.

Eerst over de overwinning van Cercle tegen grote broer van iets meer dan een jaar geleden. Toen scoorde Frederik Boi het winnende doelpunt en kroonde zich tot de held van een groot deel van Brugge. “Ik heb toen die wedstrijd niet gewonnen, we wonnen met de hele ploeg. Maar, iedereen die zegt dat hem dat niets doet, liegt. Het feit dat ik dat ene doelpunt gescoord heb, is iets dat ik later kan vertellen aan mijn kleinkinderen”, vertelt hij op Man-oeuvre.be
 
Als rasechte Bruggeling is het duel van maandag iets speciaals. Hij speelt al heel zijn leven bij Cercle Brugge, hij wordt voor de aftrap van ‘de derby’ dan ook gehuldigd omdat hij z’n 153 ste wedstrijd voor groen-zwart speelt. Hij is nu officieel lid van de ‘eeuwige top 20’ van de vereniging.
 
In totaal zijn er al 12.000 tickets verkocht, waarvan 5.000 voor Club-supporters. De fans zijn belangrijk voor de speler. “Dit jaar is de sfeer ongelofelijk in het stadion. De vaste supporters zingen altijd. Maar die gelegenheidssupporters deden meestal nooit hun mond open. Maar dit jaar… Iedereen zingt en zorgt voor ambiance. Als ploeg voel je dat heel sterk. Je kunt niet anders dan je best doen voor zo’n publiek.”
 
Als Cercleman sta je ook nogal sceptisch tegenover Club, zo ook Frederik Boi. “Vroeger zei ik altijd dat ik nooit voor Club Brugge zou willen spelen. Maar ondertussen ben ik 26 jaar en denk ik aan later. Als ik hoor wat collega’s van mij verdienen… Ik kan hier voetballen tot mijn 35 ste en daarna zal ik terug mogen gaan werken”, vertelt hij. “Als je speelt voor Club of Anderlecht ben je na drie jaar binnen voor de rest van je leven. Dat nijpt. Er zijn spelers bij andere ploegen die zeker niet beter zijn als mij en die wel tien miljoen op een jaar verdienen.” Maar, hij is en blijft duidelijk met het antwoord op wie nu de ploeg van Brugge is: "Cercle is en blijft de ploeg van 't stad"
 
Voor het volledige interview kunt u terecht op www.man-oeuvre.be . Daar ontdekt u meer achter de persoon van Frederik Boi en sportief wordt er verder ingegaan op Boi en z’n houding ten opzichte van Club Brugge. Klik hier voor het uitgebreide interview
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties