Kortrijk gaat voor nieuwe stunt

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Kortrijk gaat voor nieuwe stunt
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Kortrijk gaat vanavond tegen AA Gent op zoek naar een nieuwe bekerstunt. Na eerdere stunts tegen Moeskroen en Zulte-Waregem krijgt het nu een echte topper op bezoek. Over twee wedstrijden moeten de ‘Kerels’ een plaats in de 1/2 finales veroveren.

Na een vergelijkbaar parcours te hebben afgelegd, sneuvelde KVK vorig jaar in de kwartfinale. Kortrijk wipte eerst Brussels en Sint-Truiden, om nadien net niet voorbij Club Brugge te geraken. “Waar het vorig seizoen voor Kortrijk misliep, moet het nu wel zien te lukken. Vorig jaar gingen we er inderdaad een beetje ongelukkig uit,” aldus verdediger Bram De Ly. “Nu zal het zeker niet gemakkelijker zijn. Gent is een zeer sterk geheel, dat nog enkele plaatsen onder zijn waarde geklasseerd staat. Als je mensen als Olufade en Azofeifa op de bank kan houden, dan zegt dat veel. Tegen Zulte Waregem schatte ik onze kansen op 50-50, nu helt de balans toch over in het voordeel van de Buffalo’s. Als we de halve finale willen bereiken, dan zullen we voor eigen publiek het verschil moeten maken.”
 
Eerste klasse
 
In de tweede klasse staat Kortrijk nog steeds aan de leiding. Vorig seizoen speelde KVK de eindronde, maar onder meer door het wegvallen van centrale pionnen Calvo en Provoost konden de Zuid-Westvlamingen de promotie naar eerste klasse niet afdwingen. Nu bekent Kortrijk kleur en gaat het voluit voor de titel. Dat Kortrijk zijn plaats in de hoogste afdeling misschien wel waard is, bewijst het al twee jaar op rij in de beker.  “Mits de nodige versterkingen kan dit Kortrijk zijn mannetje staan in eerste klasse,” zegt een zelfverzekerde De Ly. “Het bestuur en de spelersgroep wil graag naar eerste klasse, toch is het geen must. Vooral op vlak van ervaring kan de groep nog wel enkele nieuwe gezichten gebruiken.”
 
Europees
 
Met de komst van de Buffalo's krijgt Hein Vanhaezebrouck een ploeg over de vloer die meestrijdt om Europees voetbal. Net als voor Anderlecht is voor Gent de beker nog steeds de kortste weg naar Europa. Ook de dubbele confrontatie speelt in het nadeel van de Kortrijkzanen. In één wedstrijd kan de ploeg zichzelf overstijgen, maar over twee matchen zal het moeilijk worden om het kwalitatief sterkere Gent opzij te zetten.
 
Om de kwartfinale te bereiken schakelde AA Gent eerst tweedeklasser KVK Tienen uit, om vervolgens via verlengingen voorbij Bergen te geraken.
 
Auteur: Tomas Taecke
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties