Kampioen nog niet direct gekend

Van den Broeck Kathy
| 0 reacties
Kampioen nog niet direct gekend
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Speeldag 17 zonder verrassingen, wel met gevolgen.
 
Kontich wist nog een puntje te behalen tegen Zuid-West (2-2). De invloed op de situatie van de rode lantaarn is echter zo groot als een emmer water gieten in de zee.
 
De voorgaande vier seizoenen heeft Tienen geen enkele wedstrijd kunnen winnen tegen Wezemaal. Speeldag 4 van de huidige competitie bracht hierin een ommekeer en kreeg Wezemaal in het Bergéstadion een rammeling van 6-1. Die ommekeer slaagde niet volledig want Tienen verloor andermaal op Wezemaal met 1-0 en mag meteen haar eerste streepje zetten in de kolom verloren wedstrijden. Hierdoor nadert Anderlecht terug op welgeteld vier punten.
In een voorgaande beschouwing lieten we de lezer weten dat Tienen in de terugronde haar drie gevaarlijkste wedstrijden op verplaatsing moet afhaspelen. Na Wezemaal volgen nu nog Anderlecht op 15 maart en Standard op de allerlaatste speeldag, welgeteld zes punten. De volgende speeldag zal Tienen met Argusogen naar de topper Anderlecht – Wezemaal kijken. Het kampioenschap is zo goed als gespeeld indien Wezemaal in Brussel kan winnen. Indien Anderlecht de drie punten kan thuis houden, dan is de nieuwe landskampioen nog niet direct gekend.
 
Volgende zaterdag geen competitie in de nationale afdelingen wegens de interland Wales – België, tellende voor het EK 2009.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties