De Croock: 'Beschamend voorstel van Profliga'

Nico Wieme
| 0 reacties
De Croock: 'Beschamend voorstel van Profliga'
Foto: © SC

De tweedeklassers stemmen morgen over de competitiehervorming van de Jupiler League. Volgens Guido De Croock, voorzitter van de Nationale Liga, maakt het plan geen enkele kans op slagen.

Guido De Croock is duidelijk in zijn bewoordingen als het op het voorstel van de Profliga aankomt. “Ik heb de achterban geraadpleegd: mijn buikgevoel zegt me dat het sportieve luik een stemming kan overleven, maar het financiële luik is een lachertje”, aldus de voorzitter van de Liga van tweedeklassers in Het Laatste Nieuws.
 
Eén miljoen compensatie
“Dat voorstel wordt weggeblazen op de vergadering. De eersteklassers bieden ons de komende drie jaar telkens één miljoen euro compensatie om de hervorming erdoor te krijgen, maar dat is een peulschil. Peanuts.” De Croock zegt dat de tweedeklassers niet van plan zijn extra clubs naar derde klasse te sturen. “Dat ene miljoen moet dan verdeeld worden over twintig clubs. Reken zelf maar uit.”
 
Standpunten ver uiteen
Wat de eersteklassers voorstellen is duidelijk veel minder dan de tien miljoen die zij aanvankelijk vooropstelden. Dat was echter in de veronderstelling dat er jaarlijks maar één eersteklasser zou dalen en slechts één tweedeklasser zou stijgen. Behalve één rechtstreekse stijger/daler, voorziet het voorstel voor de komende drie jaar ook een eindronde tussen de nummer vijftien uit eerste en drie clubs uit tweede voor promotie en degradatie. Een eerder gelijkaardig initiatief werd al na twee jaar weer afgevoerd.

Beschamend
De Croock sluit de deur echter niet helemaal. “Wij blijven openstaan voor constructieve onderhandelingen. Eerste klasse vraagt een eeuwig voordeel om met zestien clubs te spelen. Wij vragen een redelijke en deftig voorstel dat die tegemoetkomingen gepast honoreert. Het huidige aanbod vinden onze clubs beschamend.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties