Morlanwelz wint, CT Charleroi onderuit

Dirk Pieters

Houthalen-Genk – Morlanwelz 1-5 (1-3)

De verwachte zege van Morlanwelz in Houthalen was besmist geen walk-over. Evenmin een eindeseizoenswedstrijd want Bennassar slikte tweemaal geel en moest - met nog vier minuten op de chrono - voortijdig douchen. Tegen het snel rondtikken van de bezoekers plaatst FPHG korte dekking op eigen helft en bij balrecuperatie snel overschakelen. Dat leverde de 1-0 op. Morlanwelz wist het even niet goed maar trok nog voor de rust de situatie volledig recht. Houthalen is niet dood en bleef goed meedraaien, kon niet meer scoren en slikte na de pauze na balverlies nog twee tegengoals.

Doelpunten: 4’ El Allouchi 1-0, 9’ Medina 1-1, 11’ Falasque 1-2, 12’ Diogo 1-3, 28’ en 39’ Falasque 1-4 en 1-5.
Châtelineau – CT Charleroi 9-5 (3-2)

Carolo Team begon in Châtelineau aan de wedstrijd met de moraal van de eerste zege van het seizoen een week geleden tegen LW United. Het stond al 0-2 voor Real een halt kon toeroepen. Nog voor de rust bogen Aliouat en Aranha de score in hun voordeel om. Eens na de rust bij de terugkeer tot 4-3 en 5-4 gestopt was, trok de thuisploeg de kloof en gaf ze niet meer prijs.

Doelpunten: Oubella 0-1, Debouck 0-2, Aliouat 1-2, Aranha 2-2, Aliouat 3-2, Boukamir 3-3, Aliouat 4-3, Aranha 5-3, Debouck 5-4, Aliouat 6-4, El Khamouni 7-4, Loyson 8-4, El Khamouni 9-4 en Weets 9-5.