Club supportert stiekem voor Anderlecht

Nico Wieme
| 23 reacties
Club supportert stiekem voor Anderlecht
Foto: © SC

Tussen Anderlecht en Club Brugge heerst een grote rivaliteit. Toch hoopt het Clubbestuur stiekem dat de Brusselse concurrent de beker wint. Dat zou blauw-zwart een voorronde in de UEFA Cup besparen.

Club Brugge is al een tijdje zeker van Europees voetbal volgend seizoen. Sinds zaterdag beseft blauw-zwart dat het zich tevreden zal moeten stellen met de UEFA Cup. Na de nederlaag op Anderlecht kan Club in het beste geval nog testmatchen tegen de hoofdstedelingen afdwingen om in de tweede voorronde van de Champions League te geraken.

Dat de rivaliteit tussen Anderlecht en Club groot is, bleek zaterdag nog maar eens. Bij paars-wit vierden ze de overwinning alsof ze pas de titel veroverd hadden. Voor het blauw-zwarte legioen speelt het waarschijnlijk geen enkele rol wie de beker wint, maar vermoed wordt dat het Clubbestuur heimelijk hoopt op Anderlecht. Als de Brusselaars de beker veroveren, dan zijn de West-Vlamingen rechtstreeks geplaatst voor de UEFA Cup. In dat geval moet AA Gent een voorronde afwerken. Winnen de Gentenaars, dan worden zij vrijgesteld van de onaantrekkelijke UEFA Cupvoorronde en moet Club in augustus al vol aan de bak.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties