Oostenrijkers hekelen Vink

Nico Wieme
| 0 reacties
Oostenrijkers hekelen Vink
Foto: © SC

Pieter Vink ligt na amper één wedstrijd op het EK al onder vuur. De Nederlandse scheidsrechter heeft het verkorven bij organiserend land Oostenrijk.

De Oostenrijkers moeten niet ver zoeken naar de schuldige voor de nederlaag tegen Kroatië. Heel het land wijst met een beschuldigende vinger naar Pieter Vink. Maandagochtend spendeerden de nieuwsuitzendingen op de officiële Oostenrijkse EK-zender Hitradio Ö3 twee minuten aan het optreden van de Nederlandse arbiter. “Vink stond ernaast en deed niets”, aldus de commentator op de radiozender over het incident in de slotfase, waarbij spits Roman Kienast werd vastgehouden.
 
Niet alleen die fase zorgt voor wrevel bij de Oostenrijkers, ook het feit dat Vink na nog geen vijf minuten spel al een strafschop voor de Kroaten floot, zit hen dwars. Volgens de Oostenrijkse radioverslaggevers zou dat niet het geval geweest zijn, mocht een groot voetballand zoals Italië of Duitsland de tegenstander van Kroatië zijn geweest.
 
Voor Vink, die ook al enkele wedstrijden in België floot, is het dit seizoen niet de eerste keer dat hij in het oog van de storm staat. De Nederlander had het begin december moeilijk tijdens Club Brugge-AA Gent, waarin hij een doelpunt van Karel Geraerts afkeurde en Jonathan Blondel (Club) en Guillaume Gillet (Gent) uitsloot. Arsenalcoach Arsène Wenger vond Vink in april ook al de oorzaak van de uitschakeling van zijn ploeg in de Champions League door Liverpool. Vink weigerde toen om de Gunners een strafschop toe te kennen na een overtreding van Dirk Kuyt op Aleksander Hleb.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties