Analyse Club Brugge: 'Dramatisch seizoenseinde'

Thomas Dubois
| 0 reacties
Club Brugge: 'Dramatisch seizoenseinde'
Foto: © SC

Het seizoen 2007-2008 zit erop. Ondanks het bruuske einde met de dood van François Sterchele mogen we niet vergeten dit seizoen het jaar was waarin Standard alles en iedereen wegspeelde en waarbij Anderlecht en Club Brugge zich tevreden moeten stellen met de respectievelijk tweede en derde positie. Onderaan is het pleit beslecht voor Brussels en Sint-Truiden. Van waar de suprematie van de Rouches en de zwakte bij Brussels en STVV? Voetbalkrant.com analyseert alles tot in de puntjes en neemt alle achttien ploegen onder de loep. 

* SCHETS VAN HET SEIZOEN
 
Club Brugge begon de terugronde met een overwinning tegen Bergen, maar meteen daarna leed de club een eerste puntenverlies na de winterstop. Het kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Westerlo. De week erna won het met 3-0 van Germinal Beerschot, maar de manier waarop was erg vreemd te noemen. Germinal Beerschot speelde Club Brugge met momenten van de mat, maar het was blauw-zwart dat het ene doelpunt na het andere wist te maken. Van efficiëntie gesproken.
 
Uit de volgende drie wedstrijden pakte de ploeg van trainer Jacky Mathijssen een magere 4 op negen. Tegen STVV kon niet gewonnen worden en tegen Standard ging het met 2-1 de boot in. Misschien wel het sleutelmoment in de terugronde. Het zag in die wedstrijd bij een 0-0 stand wel een doelpunt van François Sterchele onterecht afgekeurd worden. Na de nederlaag tegen de Rouches werd er drie keer verloren in de volgende vijf wedstrijden. Tegen Charleroi, Moeskroen en Dender verloor het niet alleen, maar wist het zelfs geen enkel doelpunt te maken.
 
Een week later kreeg het misschien wel de hardste klap te verwerken. Het ging op eigen veld met 2-6 onderuit tegen Racing Genk. Club Brugge zag de leidersplaats verder en verder wegglippen.
 
Op het einde van de competitie wist Club Brugge zich nog enigszins te herpakken al kon de nederlaag tegen Anderlecht een klein drama genoemd worden. Door de nederlaag tegen paars-wit zakte Club Brugge naar de derde plaats in de stand. Het seizoen eindigde helemaal met een valse noot. Het won wel de laatste wedstrijd van Westerlo met 4-0, maar die wedstrijd stond helemaal in het teken van topschutter François Sterchele. De aanvaller kwam om het leven in een auto-ongeluk en heel Brugge zat in zak en as. De avond die in teken stond van het nummer 23 liet niemand onberoerd. Het slot van het seizoen deed de mindere periode in de terugronde in het niets verdwijnen.
 
* WINTERTRANSFERS
 
Bij Club Brugge viel er tijdens de winterstop geen nieuws te rapen. Er gebeurde geen enkele inkomende of uitgaande transfer. Het bestuur en de trainer hadden alle vertrouwen in de ploeg die tijdens de winterstop nog aan de leiding stond.
 
* ONTGOOCHELING / REVELATIE
 
De transfers van Simaeys is een echte voltreffer geweest voor blauw-zwart, maar ook het aantrekken van Sterchele was een goede transfer. Simaeys speelde bijna alle wedstrijden en wist nog drie doelpunten te maken. Hij speelde eerder voor OH Leuven en Sint Truiden. Ook bij die ploegen wist hij regelmatig zijn doelpuntje mee te pikken.
 
Van de transfers van Kucera en Djokic werd er meer verwacht. Beide heren kwamen zelden van de bank. Aanvaller Djokic werd in het begin van het seizoen nog de hemel in geprezen met enkele doelpunten, maar zakte nadien helemaal weg. Kucera speelde maar vijf wedstrijden bij blauw-zwart. Aan inzet ontbrak het hen nochtans niet.
 
* EVALUATIE
 
Het zag er lange tijd naar uit de Club Brugge dicht bij de titel zou zitten, maar op het einde van het seizoen liep het echter helemaal mis voor blauw-zwart. De nederlaag tegen Standard op het einde van competitie gooide roet in het eten. Vanaf toen ging het bergaf met Club Brugge. Uiteindelijk eindigde blauw-zwart nog op een teleurstellende derde plaats achter Standard en Anderlecht. Ook veel spektakel kregen de toeschouwers van Club Brugge niet te zien. Al waren die al wat gewend na twee veel mindere seizoenen.
 
* VOLGEND SEIZOEN
 
Club Brugge haalde voor het nieuwe seizoen al heel wat nieuwkomers binnen. Zo komt Nabil Dirar, smaakmaker van westerlo, over naar het Jan Breydelstadion. Ook Ronald Vargas maakt de overstap naar blauw-zwart. Bernd Evens heeft ook zijn toptransfer beet. De linkerverdediger maakte de stap van Antwerp naar Westerlo enkele jaren terug en mag zich nu opmaken voor Club Brugge. Ook Geert De Vlieger heeft nog een transfer naar een topclub beet. De doelman verlaat Zulte Waregem. Jared jeffrey komt in eerste instantie groeien bij de beloften.
Joos Valgaeren trekt naar het Nederlandse FC Emmen. Ook Brian Priske gaat zijn geluk zoeken in het buitenland bij Vejle BK. Sven Vermant, Gaetan Englebert zijn einde contract. Timothy Dreesen gaat één seizoen op huurbasis naar tweedeklasser Lierse.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties