Coupet: 'Opletten voor Grosso'

Philippe Crols
| 0 reacties
Coupet: 'Opletten voor Grosso'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Grégory Coupet was niet meteen de speler die de meest punten kreeg na Nederland - Frankrijk. Toch maken de Fransen nog kans op kwalificatie, maar dan moet er al zeker gewonnen worden van Italië.

Winnen tegen de Italianen wordt geen makkie. Dat weet ook Grégory Coupet wel. Volgens de Franse doelwachter is het met name uitkijken naar Fabio Grosso. Beide spelers stonden het afgelopen jaar samen onder contract bij Lyon.

"Hij is vaak aanspeelbaar, speelt als linksachter heel diep, kan een actie maken en beschikt over een hele goede voorzet. Hem niet te vaak laten oprukken is bijgevolg de boodschap", gaf Coupet mee. Grosso begon aan het tornooi als invaller, maar na zijn sterke invalbeurt tegen Nederland mocht hij starten tegen Roemenië.

Italië en Frankrijk stonden in 2000 tegenover mekaar in de finale van het EK en zes jaar later stonden ze in de finale van het WK opnieuw lijnrecht tegenover mekaar. Beide teams kennen elkaar door en door. "Ik verwacht dan ook geen open, mooie wedstrijd. Het wordt vooral belangrijk om de zenuwen onder controle te houden."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties