Wenger vindt Franse ploeg te oud

Philippe Crols
| 0 reacties
Wenger vindt Franse ploeg te oud
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Raymond Domenech stuurde tegen Nederland de oudste ploeg ooit op een EK tussen de lijnen. Dat bracht niet het verhoopte resultaat. Volgens Arsenalcoach Arsene Wenger stonden er net iets te veel oudere spelers op het terrein.

Arsene Wenger laat er geen twijfel over bestaan. "Vooral de Franse verdediging is te oud. Met ervaring is niets mis, maar om nog met de besten mee te doen, schieten ze tekort."

Volgens de manager van Arsenal loopt het op verschillende vlakken mis bij de Fransen. Volgens hem heb je een te grote scheiding tussen de oudere en jongere spelers. Bovendien lijkt de teamgeest niet optimaal. "De spelers willen niet sterven voor een overwinning."

En dan kunnen de Fransen natuurlijk niet meer rekenen op Zinedine Zidane. "Het verleden leert ons dat de Franse ploeg zijn beste resultaten haalde toen een grote ster omringd werd door tien goede spelers. Bijvoorbeeld zoals Michel Platini en Zinedine Zidane. Als de Fransen een aantal jaar geleden niet wisten wat te doen met de bal, dan werd hij ingeleverd bij Zidane. Die deed er altijd wel iets mee. Dat gaat nu niet meer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties