50 000 Duitsers feesten in Basel

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
50 000 Duitsers feesten in Basel
Foto: © SC

Duitsland plaatste zich als eerste voor de halve finales van het EK. Euforie alom in het Duitse kamp, Basel werd gisterenavond en afgelopen nacht dan ook ingepalmd door het Duitse volk.

In het St. Jakob-Park in Basel rekende Duitsland gisteren af met Portugal. Na afloop van de match prijkte er een 2-3 stand op het scorebord in het voordeel van de Duitsers. Dat werd dan ook duchtig gevierd worden. De Duitse supporters waren in het stadion immers duidelijk in de meerderheid en na de wedstrijd trokken de Duitsers de stad in. 

Niet alleen het resultaat gaf de Duitsers reden tot vieren. Dat de Mannschaft voor het eerst op dit EK weer het niveau haalde vanop het WK twee jaar geleden en van tijdens de voorbereiding op EURO 2008 zorgde voor euforie bij alle Duitsers. Ongeveer 50 000 Duitsers waren in Basel aanwezig voor een lange feestnacht.

Ook in het thuisland werd de kwalificatie voor de halve finales duchtig gevierd. Vooral in Hamburg en Berlijn waren de straten afgelopen nacht overbevolkt. 

Het Zwitserse Basel heeft ondertussen al een aardig voorsmaakje gekregen van wat het nog te wachten staat. Morgen krijgt Basel naar alle verwachting opnieuw veel voetballiefhebbers over de vloer. Dan wordt in Basel de kwartfinale tussen Nederland en Rusland afgewerkt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties