Hiddink: 'Ik wil de verrader van het jaar worden'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Hiddink: 'Ik wil de verrader van het jaar worden'
Foto: © SC

Rusland heeft de jongste ploeg van alle kwartfinalisten, maar met een plaatsje bij de laatste acht alleen is Guus Hiddink niet tevreden. De Nederlander in Russische loondienst wil zaterdagavond broedermoord plegen tegen Oranje.

Vanuit Bazel

“Ik hoop een groot verrader te worden in Nederland”, grijnst Hiddink, die met Rusland een nieuw sprookje schrijft na zijn succesvolle passages in Zuid-Korea en Australië. Sinds de val van de Sovjet Republiek slaagde Rusland er niet meer in om op een groot tornooi de tweede ronde te bereiken. Het laatste kunststukje dateert al van het EK in 1988. Rusland verloor toen in het Olympiastadion in München de finale van … Nederland. Met de wereldberoemde volley van Marco Van Basten.
 
Spirit
 
Zaterdagavond wil Guus Hiddink een feest aan de andere kant van het veld zien. “Ik ben trots op wat dit team al gerealiseerd heeft. Het land maakt een steile opmars, maar we mogen niet zomaar tevreden zijn met een plaats in de kwartfinale. Dan begrijp je de spirit van het voetbalspelletje niet.”
 
Italië, Frankrijk en Roemenië begonnen allemaal met een defensief plannetje op zak aan de wedstrijd tegen Oranje, maar alle drie kregen ze lik op stuk. “I’m scared as hell”, grolt Hiddink. “Daarom ga ik ook aanvallen. We mogen niet terugzakken, want dan ben je tegen een ploeg als Nederland eraan voor de moeite. Wij proberen een zelfde stijl te hanteren en zijn op de goede weg. Tactisch, technisch en fysisch is Oranje één van de beste ploegen ter wereld, maar onze benadering van de wedstrijd zal niet anders zijn.”
 
Volkslied
 
Voor de wedstrijd staat Hiddink nog voor een groot dilemma. Met welk volkslied zal hij meezingen? “Ik ken van geen van beide de tekst, maar ik hou wel van de melodie van het Russische volkslied en zal het dan ook mee neuriën. Als ik een verrader wil zijn, wil ik het ook goed doen. Ik wil de verrader van het jaar worden.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties