'Russische fysiek ondermijnen'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
'Russische fysiek ondermijnen'
Foto: © SC

Spanje boekte tijdens zijn openingswedstrijd op het EK een makkelijke 4-1 zege tegen Rusland, maar niemand in het Spaanse kamp die denkt dat het donderdag opnieuw van een leien dakje zal lopen.

Vanuit Bazel

“Rusland zal veel beter voor de dag komen dan de eerste keer”, beseft bondscoach Luis Aragonés. “Ze hebben de beste fysiek van alle deelnemende teams. Spanje is vermoeider door de vele matchen. Ook al hebben we vrij veel rustdagen gekend.”
 
Beste team
 
“De Russen worden iedere keer beter en beter en starten vol vertrouwen. Ze hebben het best combinerend team en zijn aartsgevaarlijk op de linkerflank. We moeten de bal laten rondlopen en de Russen hun fysiek ondermijnen, door hen achter de bal te laten lopen. Hun fouten moeten snel afgestraft worden.”
 
“We zullen compacter moeten spelen “, weet Sergio Ramos. “De linies moeten gesloten worden. Er moet samen gepresst worden op de Russen zodat ze geen man meer over hebben. Op zo’n historisch oment moeten we geconcentreerd blijven voetballen.”
 
Strafschoppen
 
Tegen Italië toonde Spanje zich de koelbloedigste in het nemen van strafschoppen. Er werd dan ook serieus geoefend op voorhand. “Deze keer lasten ze slechts één strafschoppensessie in. “Je moet mentaal klaar om strafschoppen te nemen. De rest heeft weinig zin.”
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties