Lokeren verslaat nu ook streekgenoot

Jelle Vereecke
| 3 reacties

Lokeren blijft het goed doen in zijn oefencampagne. Red Star Waasland was woensdag het slachtoffer.

Lokeren zette dan wel zijn minst goede prestatie in de voorbereiding neer, toch was het nog genoeg om de derby in Sint-Niklaas te winnen. De eersteklasser startte sterk. Omer Golan kreeg meteen een open doelkans, maar doelman Kempeneer redde voor Waasland. Na 12 minuten was het al raak voor de tricolores : Mbayo zette voor en Mario Carevic scoorde met een mooie volley de 0-1. Lokeren controleerde dan de wedstrijd en Waasland mocht proberen aanvallen. Net voor de rust moest Jugoslav Lazic enkele keren redding brengen, maar de ruststand stond al op het bord.

Patiyo Tambwe kreeg de eerste kans van de tweede helft : zijn knappe kopbal werd gered door de doelman van Waasland. Bij Red Star was Onana de gevaarlijkste man op het veld : na de kans van Tambwe ging hij door op rechts maar zijn schot ging over doel. Georges Leekens wisselde dan zijn hele ploeg, op Lazic na. Bij de nieuwe ploeg was Ouwo Moussa Maazou duidelijk het gevaarlijkst. Eerst miste de Nigerees twee grote kansen, maar de derde keer was het raak : na 72 minuten werd het 0-2. Maazou belooft op basis van zijn prestaties in de oefencampagne een revelatie te worden in de komende competitie.