Competitie opnieuw van start

Van den Broeck Kathy
| 0 reacties
Competitie opnieuw van start
Foto: © SC

Het mannenvoetbal is al enkele weken bezig als voorprogramma, het schoon volk – letterlijk en figuurlijk - komt steeds later.
 
Hoe ziet het vrouwenlandschap er uit voor dit seizoen in de hoogste afdeling?
 
Rapide Wezemaal fusioneert, na één jaar autonomie, met STVV. Geel-blauw vervangt wit-rood. Het zal even wennen worden. Hierdoor heeft Limburg ook een ploeg in eerste nationale. Wij hopen dat de kanariemiekes de aanzet geven tot het betere vrouwenvoetbal in hun provincie.
 
Na vijf landstitels en twee bekerwinsten ziet Eendracht Aalst het voor bekeken in de hogere regionen. De B-ploeg ontvangt de A-status en treedt verder aan in eerste provinciale.
 
De veel te jonge ploeg van Kontich botste met het hogere niveau en mag, na een bezoekje van één jaar, inpakken en terugkeren naar tweede nationale.
 
Voor de eerste maal in haar clubgeschiedenis doet het West-Vlaamse Jabbeke haar intrede in eerste nationale. Wij hopen dat de club voldoende versterkt is voor behoud in hun nieuwe afdeling,
 
Ten slotte, Braine-Rebecq. De Henegouwers verloren hun barrage tegen Merkem maar mocht, door het wegvallen van Aalst, toch promoveren. Ook Braine bezit een veel te jonge ploeg. Gaat een versterking van twee speelsters voldoende zijn? In hun eerste vijf competitiedagen mogen zij Standard, STVV, Anderlecht, Tienen en ten slotte Vlimmeren ontmoeten. Een 0/15 behoort tot de mogelijkheden, nadien kan het alleen maar beter gaan.
 
Net als vorig seizoen gaan we ook nu de meest interessante wedstrijd opsnorren. Voor volgend weekend valt onze keuze op Jabbeke – OHL. OHL strandde vorig seizoen op de 9de plaats, een goede waardemeter voor Jabbeke die ook nog het thuisvoordeel krijgt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties