Germinal Beerschot schroeft de communicatie terug

Steurbaut Kersten
| 9 reacties
Germinal Beerschot schroeft de communicatie terug

Harm Van Veldhoven noch Germinal Beerschot-voorzitter Herman Kesters wilden reageren op het einde van de samenwerking. Ook de spelers stapten zonder een woord te zeggen in hun auto.

Donderdag, 9u47. Enkele flauwe zonnestralen verwarmen de koude handen aan de hoofdingang van het Olympisch Stadion. Spelers en trainers verlaten het complex voor de ochtendtraining. Zonder Harm Van Veldhoven.  Hij blijft binnen en neemt in onderling overleg met het bestuur ontslag. De wanprestatie van zijn spelers in de bekerpartij tegen Racing Mechelen toonde nog weinig respect en vertrouwen naar de trainer toe.
 
Ontslag in onderling overleg
 
Didier Dheedene, Kurt Van Dooren en Daniel Cruz zullen de pers te woord staan, maar keren toch op hun beslissing terug. “Volgende week”, zegt Cruz. “We kunnen nu alleen maar reageren op het veld”, aldus Van Dooren. De spelers zijn op dat moment nog niet op de hoogte gebracht van de beslissing. Van enige positieve commentaar van het bestuur naar de spelers toe kan er nu geen sprake zijn, klinkt het.
 
Om 12u13 komt Germinal Beerschot met de officiële mededeling naar buiten. “Germinal Beerschot en Harm Van Veldhoven hebben vandaag in onderling overleg beslist om de samenwerking tussen beide partijen met onmiddellijke ingang stop te zetten.” Van Veldhoven rijdt 25 minuten later zonder een woord, zonder één blik buiten. Zijn werk zit er op.
 
Crisiscommunicatie?
 
De technische staf neemt de coaching over. Jean-Pierre Haverhals en Marc Schaessens zullen zaterdag op Zulte Waregem de troepen leiden en zijn daarvan op de hoogte gebracht, meldt Germinal Beerschot. Haverhals valt uit de lucht. “Ik mag drie blinde kinderen hebben, jullie weten meer dan ik”, reageert de Mechelaar. “Ik weet nog niet wat ik zaterdag moet doen tegen Zulte Waregem.” Crisiscommunicatie?
 
Dat laatste is alleszins een vreemd begrip voor Herman Kesters. Hij hakte na de wedstrijd tegen Standard lustig in op scheidsrechter Stéphane Breda, maar op het moment dat de club zijn voorzitter echt nodig heeft als spreekbuis, zwijgt hij in alle talen. Klonk het woensdagavond nog als “Geen commentaar”, dan verschuilt hij zich donderdag achter zijn perscommuniqué. “Daar staat alles in”, aldus Kesters.
 
Zwaarste beroep
 
Paul Heylen communiceert wel ennam Van Veldhoven in bescherming. “Trainer zijn is het zwaarste beroep ter wereld”, aldus de commerciële directeur . “Om het met de woorden van wijlen Mathieu Bollen te zeggen: Je mag je vader en je moeder vermoord hebben en je kinderen verwaarlozen. Dan nog ben je te goed om trainer te worden.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties