Charleroi haalt John Collins als nieuwe trainer

Mathias Dumarey
| 8 reacties
Charleroi haalt John Collins als nieuwe trainer

SC Charleroi heeft een opvolger gevonden voor Thierry Siquet als trainer van de club. Het haalt de Schot John Collins. Een complete verrassing dus, want algemeen werd verwacht dat er in de Franse trainersvijver zou worden gevist.

Vanavond zal SC Charleroi in een persconferentie bekendmaken dat John Collins de opvolger wordt van Thierry Siquet in het zwarte land. Collins is een 40-jarige ex-international die in zijn carrière voetbalde voor Hibernian Edinburgh, Celtic Glasgow, AS Monaco, FC Everton en FC Fulham. Morgen zal hij samen met zijn Schotse assistent al de trainingen leiden.

Collins verzamelde in zijn rijkgevulde carrière 58 selecties voor de Schotse nationale ploeg en scoorde daarin 12 doelpunten. Eén van die doelpunten was een strafschopdoelpunt tegen Brazilië in de openingswedstrijd van het WK'98 in Frankrijk.

John Collins heeft ook al een klein beetje trainerservaring opgedaan. Hij was één seizoen aan de slag als oefenmeester van Hibernian in 2006/07. Hij loodste de club uit Edinburgh naar de zesde plaats in de eindrangschikking.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties