Jovanovic: "Iedere grote wedstrijd ben ik top"

Steurbaut Kersten
| 6 reacties
Jovanovic: "Iedere grote wedstrijd ben ik top"

Milan Jovanovic kende zondag tegen Club Brugge weer een begenadigde dag. De Serviër rammelde met de voeten van de blauw-zwarte verdedigers en zag net voor rust zijn wedstrijd bekroond met een sublieme vrije trap.

“Ik ben nu 2,5 jaar in België”, blikt Jovanovic terug. “En in iedere grote wedstrijd die Standard in de Belgische competitie heeft gespeeld, ben ik top. Ook vorig jaar speelde ik hier een grootse wedstrijd. Dit is een historische wedstrijd. Je wint immers niet elke dag met zo’n ruime cijfers van Club Brugge. Misschien blijf ik na de winterstop wel. Ik wil met Standard grootse dingen beleven in de UEFA Cup.”
 
Clean
 
Zijn wedstrijd had nog grootser kunnen zijn als hij in de eerste helft niet onterecht werd afgevlagd voor buitenspel. “Ik heb het nog niet gezien, maar mijn vrienden uit Servië volgden de wedstrijd live en stuurden me dat het geen buitenspel was. Maar ja, het zijn vrienden en die zijn subjectief. Ik moet de beelden nog eens bekijken.”
 
Wanneer Jovanovic en blauw-zwart tegenover elkaar staan, speelt de Serviër altijd een belangrijke rol. Vorig jaar deelde Jova met twee doelpunten in Jan Breydel Club Brugge een zware tik uit in de titelstrijd. Na de heenwedstrijd op Sclessin jammerde Jacky Mathijssen over de tuimelpartijen van Jovanovic.
 
“Hij klaagt altijd dat ik me laat vallen”, aldus de Serviër. “Vandaag ben ik niet gevallen en scoor ik een clean doelpunt, maar mijn reactie erna was niet speciaal naar Mathijssen gericht.”
 
Zes punten
 
‘Het zijn maar drie punten’, dekte blauw-zwart zich vooraf al in voor mogelijk puntenverlies. Jovanovic gaat daar niet in mee. “Club Brugge is altijd een speciale wedstrijd met veel emoties, maar er stonden ook zes punten op het spel. Wij pakken drie punten voor ons en drie punten van hen.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties