De Sart: 'Genk is perfecte optie voor De Mul'

Philippe Crols
| 9 reacties
De Sart: 'Genk is perfecte optie voor De Mul'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk knoopte de afgelopen dagen onderhandelingen aan met Tom De Mul van het Spaanse Sevilla. Beloftenbondscoach Jean-François De Sart raadt de speler aan om terug te keren naar België.

Volgens Jean-François De Sart zou elke topclub in België een interessante optie zijn voor Tom De Mul. "Het is weliswaar een grote stap terug, maar ik denk dat hij daar wel mee om kan. Het is belangrijk dat hij veel kan spelen. Tot op heden is hij nog niet ter plaatste blijven trappelen, maar als deze situatie nog lang blijft duren, dan wordt zijn progressie afgeremd. Een overgang naar Genk kan ik hem dus niet afraden, integendeel", aldus De Sart.

De beloftenbondscoach liet aan Het Laatste Nieuws ook nog weten dat De Mul een betere voetballer is dan wij denken. "Hij kan vanop links, vanop rechts of zelfs als nummer tien uit de voeten. Een type als Tom is een uitstervend ras", weet De Sart.

"Hij had al heel wat snelheid, een goede voorzet en een uitstekende passeerbeweging. In Spanje is hij ook mentaal en fysiek een sterkere speler geworden", besluit De Sart.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties