Delacour: "Zelfs nu zeg ik: penalty én rood"

De Nijs Michael
| 12 reacties
Delacour: "Zelfs nu zeg ik: penalty én rood"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er was afgelopen weekend opnieuw heel wat te doen rond de arbitrage in ons land. Niet alleen KV Mechelen voelde zich bekocht, ook bij Westerlo was men woedend. De club kreeg namelijk een onterechte strafschop tegen en Delen werd bovendien uitgesloten.

Uit de tv-beelden blijkt dat Delen helemaal geen overtreding maakt, maar toch blijft scheidsrechter Delacour achter zijn beslissing staan. "Zelfs na het bekijken van de beelden zeg ik: penalty én rood", aldus de scheidsrechter in Gazet van Antwerpen. "Delen tackelde Théréau met de rechtervoet en bracht hem daarbij wel degelijk uit evenwicht. Met één voet raakte hij de bal, met de andere Théréau. Daarvoor kon ik penalty fluiten." 

"Dat dit licht is? Een lichte strafschop bestaat niet", weet de arbiter. De penalty is één zaak, maar Delen kreeg ook nog een rood karton onder de neus geduwd. "Delen haalde Théréau onderuit in de gevarenzone en was laatste man", verklaart Delacour zich. "Dat is d'office rood. Bij een eventuele verschijning voor het Sportcomité zal ik exact hetzelfde zeggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties