Luc Wouters: 'Ik floot te impulsief'

Nico Wieme
| 14 reacties
Luc Wouters: 'Ik floot te impulsief'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Scheidsrechter Luc Wouters slaat mea culpa na de blunders die hij beging tijdens de bekermatch tussen Racing Mechelen en Lierse SK.

Racing Mechelen tegen Lierse was een match met een hoog adrenalinegehalte. De verantwoordelijke van dienst was Luc Wouters. De scheidsrechter erkent dat hij in de fout ging. “Ik voel me zoals een speler die een strafschop heeft gemist”, beaamt Wouters in Gazet van Antwerpen.
 
Lierse voelde zich bekocht omdat Wouters een geldig doelpunt van Jürgen Cavens (foto) afkeurde. Volgens Wouters en zijn assistent zou er buitenspel aan voorafgegaan zijn. “Maar dat was natuurlijk niet zo, want de bal kwam van de tegenstander”, geeft Wouters nu toe.
 
“Ik besef dat ik een fout gemaakt heb, die niet mag gemaakt worden op dit niveau. Hoe het toch zover is kunnen komen? Ik ging verder op het signaal van mijn grensrechter, maar ik neem natuurlijk wel de eindbeslissing en ging dus eveneens in de fout”, slaat Wouters op eigen borst.
 
“Ik floot te impulsief, ik had beter even gewacht en nagedacht. Dat deze fase in blessuretijd gebeurt en er een doelpunt uit voorkomt, maakt het zo erg want ik besef ook dat een doelpunt op verplaatsing een wereld van verschil is in de beker.”
 
Wouters geeft toe dat hij een slecht gevoel overhield aan de match. “Ik ben momenteel niet de leukste gesprekspartner voor de mensen rondom mij. Het is menselijk dat zoiets je raakt.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties