Interview Volders: "Transfer is in Genk tegengewerkt"

Steurbaut Kersten
| 9 reacties
Volders: "Transfer is in Genk tegengewerkt"
Foto: © SC

Racing Genk hengelde tijdens de winterstop naar de diensten van Mark Volders, maar de 31-jarige doelman bleef op Le Canonnier. “Als alles goed gaat, blijf ik er misschien nog drieënhalf jaar.”

Mark Volders maakt dagelijks de verplaatsing van Tessenderlo naar Moeskroen. Op zijn lange terugrit uit Henegouwen naar de Kempen, houdt de Limburger een tussenstop op Het Zuid in Antwerpen.
 
Plaats van afspraak: Plan B op de Waalse Kaai. Ideaal om nog een hapje in de mond te steken en te praten over de toekomstplannen van het sluitstuk bij de nummer 10 uit de eerste klasse. “Ik heb pas bijgetekend bij Moeskroen”, zegt Volders, “en word nog altijd op tijd betaald. Zolang ik geen vragende partij ben, dan zit ik goed.”
 
De huidige situatie in Moeskroen is toch niet echt gezond te noemen.
 
“Als Moeskroen de trein terug op de rails krijgt, is er geen probleem. Ik voel me er goed en de sfeer op training is nog uitstekend. Maar voetbal blijft mijn broodwinning. Ik moet op het einde van de maand ook mijn rekeningen betalen. Het wordt dus afwachten hoe alles verloopt. Hopelijk komt het in orde want als werknemer stop je gewoon als je niet meer betaald wordt. Bij een voetballer ligt dat anders. Je moet blijven voetballen om je ergens anders in de kijker te spelen. ”
 
Detremmerie verwijt Dufermont dat hij de Vlamingen wegjaagt. Merk jij daar iets van?
 
“(Verbaasd) Dat is het eerste wat ik daar van hoor en ik heb er zelf ook nog niets van gemerkt. Ik denk dat je dat vooral bij externe factoren moet gaan zoeken. Vroeger was de bevolking in Moeskroen Vlaams, maar met de jaren is die Waalser geworden. De oudere mensen in het stadion zijn nog altijd Vlamingen. Dat heeft dus niets te maken met Detremmerie en Dufermont. Die twee lusten elkaar gewoon rauw.”
 
Met de huidige financiële problemen bij Moeskroen, riskeer je wel dat andere clubs jullie voor een Mars en Snickers willen weghalen.
 
“Tijdens de winterstop hebben ze al geprobeerd om een aantal spelers weg te halen voor een prijsje om zo de club te redden. Moeskroen moet zo snel mogelijk terug een stabiele vereniging worden. Dan krijg je zo geen gekke vragen. Van de transfer van Custovic hebben ze nu spijt, maar blijkbaar hadden ze toen het geld nodig om die maand rond te komen. Als de nood hoog is, doe je soms domme dingen.”
 
Nog een geluk dat jullie sterk gestart zijn. Anders dreigde met 3 op 15 het degradatiespook op te doemen.
 
“We hebben na het vertrek van Custo een serieuze patat gekregen. De impact van zijn vertrek is groter dan verwacht. Het is veel leuker om nu dertig punten te hebben in plaats van twintig, maar we zijn nog niet gered. Een snelle overwinning zou ons mentale rust geven. Wij moeten onze sportieve plichten vervullen. Hopelijk vervult de directie haar extra sportieve plicht.”
 
Tijdens de winterstop was er interesse van Racing Genk, de tegenstander van vrijdag.
 
“Het zou een fantastische club zijn om voor te spelen. Ik heb één telefoontje gekregen van Willy Reynders en twee dagen later was hij weg. Veel mensen bij Genk, vooral Reynders, stonden achter mijn komst, maar iemand heeft er waarschijnlijk alles aan gedaan om dat tegen te houden. Het wordt vrijdag wel een speciale wedstrijd. Het is dicht bij huis en er zitten nog altijd veel mensen die me na aan het hart liggen.”
 
Is een avontuur in Rusland of het Midden-Oosten iets voor jou om je financiële toekomst te verzekeren?
 
“Als ik hetzelfde kan verdienen als Nicolas Lombaerts, teken ik zeker. Ik ben op een leeftijd gekomen dat ik zo’n risicovolle stap wil zetten. Veel mensen denken dat voetballers allemaal veel geld verdienen, maar na tien jaar prof weet ik dat er een enorm verschil is. Niet iedereen word dik betaald. Veel mensen staren zich blind op verhalen zoals dat van Lombaerts. Als er 350 profs zijn, dan worden er 50 heel goed betaald en verdienen er 100 fatsoenlijk hun boterham. De rest zit in een grote grijze zone.”
 
Heb je dit weekend Logan Bailly zien keepen?
 
“Ik heb het niet gezien, maar wel gehoord dat het heel goed was. In België is Logan de doelman met het meeste inhoud. Kwalitatief heeft hij echt alles. Hopelijk kan hij dat de komende weken en jaren blijven brengen. Ik heb vroeger nog met hem getraind toen hij 17 jaar was en zag dan al zijn ongelooflijke kwaliteiten.”
 
Moet Stijnen vrezen voor zijn basisplaats bij de Rode Duivels?
 
“Zolang Stijnen niet geblesseerd is, blijft hij in doel staan. Stijnen is een constante factor in de nationale ploeg. Hij is iemand die niet kan verliezen en alles doet om ballen uit doel te houden. Zelf weet hij ook wel dat er daar soms dingen bij zijn die niet geoorloofd zijn. Is hij daarom een slechte gast? Naast het veld is Stijnen een schitterende mens, maar op de grasmat moet hij blijven zoals hij is. Bailly moet nog tonen dat hij het elke week kan en zal moeten wachten op een kans zoals Stijnen die kreeg na de blessure van Proto.”
 
Nadat jij vijf strafschoppen op rij hebt gestopt, besloot de scheidsrechterscommissie strenger toe te kijken of doelmannen wel op hun lijn bleven staan. Die beslissing heeft al voor veel ophef gezorgd.
 
“Als je streng bent voor de keeper, moet je ook streng zijn voor de strafschopnemer. Vorige week moest Zelenka drie keer trappen. Bij de tweede poging staat Lazic een meter van zijn doel. Respect voor de beslissing dat de strafschop moet hernomen worden. Maar bij zijn derde poging stopt hij even en scoort dan toch. Dat wordt dan niet gefloten.”
 
Heb je vrijdag een geluksbrenger aan in Genk?
 
“Vroeger had ik er één, maar nu niet meer. De trui van mijn eerste keeperstrainer. Die deed ik altijd aan tot ik ze bij een vorige club met de was had meegegeven en ze nooit meer terug zag. Iemand die ze als grap heeft weggenomen terwijl ze wisten dat ik er veel belang aan hechtte. Dat heeft mij toen enorm geënerveerd.”
 
Misschien komt ze via deze weg terug bij de juiste eigenaar. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties