Maes: "Dit is geen uitzonderlijke prestatie"

Steurbaut Kersten
| 3 reacties
Maes: "Dit is geen uitzonderlijke prestatie"
Foto: © SC

De overwinning tegen Anderlecht doet Peter Maes niet zweven. De geel-rode trainer relativeert de driepunter tegen de competitieleider en waarschuwt voor overdreven optimisme.

“Dit is geen uitzonderlijke prestatie”, verrast Maes. “Deze groep is sinds november al bezig aan een goede reeks. Dat het nu tegen Anderlecht is, is mooi meegenomen. Het is duidelijk dat de ploeg in de winning mood is. Uit halve kansen puren ze mooie doelpunten. In de eerste ronde zat alles tegen en nu valt alles mee.

“We zijn ook aanvallend gestart met Vleminckx, Rossini, Mununga en Gorius. Een ploeg als Anderlecht mag je nooit het initiatief geven want dan zal de bal altijd wel eens goed vallen. Tijdens de eerste helft hebben we dat goed gecontroleerd en waren de beste kansen zelfs voor ons.”

Tijdens de winterstop werd er nog gesproken over degradatie, nu valt her en der al de woorden ‘Europees voetbal’. Maes waarschuwt: “We moeten de voetjes op de grond houden. KVM is niet de ploeg die kan gaan leunen en rustig uitvoetballen. We hebben arbeid en mentaliteit nodig. Anders moeten we maar eens terugdenken aan de eerste ronde.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties