Broos wil terugkeren naar Club Brugge

Nico Wieme
| 28 reacties
Broos wil terugkeren naar Club Brugge
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hugo Broos, momenteel nog aan de slag bij het Griekse Panserraikos, solliciteert openlijk naar de positie van technisch directeur bij Club Brugge.

In de Griekse competitie wordt dit weekend een Belgisch duel uitgevochten. Het Panserraikos van Hugo Broos neemt het op tegen het Panthrakikos van Emilio Ferrera. Beide coaches hebben een verleden bij Club Brugge en als het van Broos afhangt, ligt er hem in West-Vlaanderen een nieuwe uitdaging te wachten.
 
De kans bestaat namelijk dat de Humbekenaar aan zijn laatste werkweken bezig is bij Panserraikos. Opent dit de deuren voor een terugkeer als technisch directeur naar Club Brugge? “Ik hoor dat al jaren, maar er is nog nooit contact over geweest”, zegt Broos aan HNB. “Als ik die kans krijg, dan doe ik het direct. Dan begin ik aan een nieuwe carrière.”
 
Volgens Broos is het moment ideaal voor blauw-zwart om een technisch directeur aan te stellen. “Club staat op een kruispunt en ze weten niet of ze links of rechts moeten. Ze hebben spelers gehaald om een ander soort spel te brengen, maar ze zitten nu met de twee.”
 
Broos geeft aan waar de angel steekt. “Marc Degryse heeft bijna een cultuurshock veroorzaakt: dat mag je niet doen. Je mag van Club Anderlecht niet maken. Nabil Dirar vind ik een goeie. Ronald Vargas? Zulke types hadden ze er al lopen. Ik vind: ze moeten terugkeren naar de kwaliteiten waarmee ze vroeger succes haalden: die drang naar voor. Daarmee wonnen ze prijzen. Wat haalden ze de laatste jaren? Eén keer de beker en dat is het.”
 
“Overigens: het is niet altijd de schuld van de trainer. Jacky Mathijssen zegt soms onnodige dingen. Maar er zijn ook andere verantwoordelijken”, steekt Broos de Limburgse coach van Club Brugge een hart onder de riem. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties