Analyse Antwerpse derde provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Antwerpse derde provinciale
Foto: © SC

In de derde provinciale hebben we na Herentals een nieuwe kampioen. Afgelopen weekend mocht KFC Mol de champagne laten knallen. In de andere reeksen viel er nog geen beslissing. In de B-reeks staan er zelfs drie teams met evenveel punten op kop.

Derde A:

Sint Job doet goede zaak

Leider Sint Job heeft afgelopen weekend een goede zaak gedaan in de titelstrijd. Het won thuis van Loenhout en zag dichtste achtervolger Oelegem op eigen terrein verliesen van Minderhout. Oelegem is ook niet langer tweede. Meer heeft na de thuiswinst tegen Horendonk beslag gelegd op die plaats. Het telt drie punten minder dan leider Sint Job. Ook Oostmalle wipte afgelopen weekend over Oelegem na winst tegen Maria Ter Heide.

Kalmthout zit Halle op de hielen

Kalmthout en Halle spelen volgend seizoen zeker in vierde provinciale, maar het is nog altijd niet zeker wie het seizoen zal afsluiten als rode lantaarn. Beide teams pakten afgelopen weekend punten. Rode lantaarn Kalmthout boekte een zege tegen Meerle terwijl Halle Achterbroek in bedwang hield. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt twee punten.

Ten slotte boekte Pulderbos nog een zege tegen Brecht en was Zoersel te sterk voor Schilde.


Derde B:

Trio leidt

De titelstrijd in derde B is spannender dan ooit. Afgelopen weekend stond met Hemiksem - Rochus Deurne de topper van de speeldag op het menu. Geen van beide teams kon de wedstrijd beslissen en daar profiteerde Zwijndrecht optimaal van door de derby tegen Linkeroever te winnen. Hemiksem, Zwijndrecht en Rochus hebben nu evenveel punten, maar Hemiksem heeft een wedstrijd meer gewonnen.

FC Merksem maakt ook nog kans op de titel. Het won zoals verwacht van Hove en heeft drie punten meer dan de drie leiders. FC Ekeren volgt na een makkelijke zege tegen Branst dan weer op drie punten van Merksem en sluit zo de top-5 af. Wintam mag ook nog hopen op een plaats bij de eerste vijf. Het won afgelopen weekend bij Lippelo en is duidelijk aan de beterhand.

Maccabi in de problemen

Maccabi heeft voor de winterstop meegedaan voor de titel, maar is inmiddels heelmaal weggezakt. Het verloor afgelopen weekend bij Schelle en is bijgevolg slechts negende. Het heeft evenveel punten dan Oppuurs, dat de drie punten meepakte bij Reet.

Ten slotte deed Aartselaar nog een slechte zaak door te verliezen bij Hoboken.


Derde C:
Duffel troeft kampioen af
De tweede in de stand, Duffel, heeft afgelopen weekend gewonnen van de kampioen, SKS Herentals. Op bezoek bij SKS werd het 1-2. Duffel blijft bijgevolg tweede en houdt Katelijne op een punt en Hooikt op drie. Hooikt gooide afgelopen weekend twee punten te grabbel tegen Herenthout. Katelijne won wel, met 2-3 bij Broechem.

Ondertussen zijn Grasheide en Heffen ook nog ploegen die aanspraak mogen maken op een top-5-plaats. Grasheide pakte afgelopen weekend de zege bij itegem. Heffen ging dan weer met de volle buit aan de haal bij Beerzel.

Rode lantaarn de boot in
Heultje trok afgelopen weekend nogmaals aan het kortste eind. De rode lantaarn verloor thuis van Hombeek. Ook de voorlaatste, SC Mechelen, beet in het zand. Dat gebeurde tegen Kessel. In de middenmoot won Bouwel nog zijn wedstrijd bij bij Leest.


Derde D:

Mol viert eindelijk feest
Wat er al enkele weken zat aan te komen, is afgelopen weekend uiteindelijk ook gebeurd. Mol is de nieuwe kampioen van derde D. Het won afgelopen weekend evenwel niet. Weelde speelde bij Mol gelijk, maar een puntje volstond om zekerheid te verwerven wat betreft de titel.

Lentezon, tot voor het afgelopen weekend nog tweede, speelde slechts gelijk tegen Berg en Dal en moet White Star bijgevolg laten gaan. Dat won wel van Beekhoek en is nu alleen tweede. In de subtop wonnen ook Retie (bij Vorst) en Kasterlee (thuis tegen Kasterlee) hun wedstrijd.

Oevel wint niet
Rode lantaarn Oevel degradeert straks sowieso, maar het hoopt nog zoveel mogelijk punten te vergaren. Zondag lukte dat echter niet, want Larum hield de punten thuis tegen de hekkensluiter. Nog onderaan won Tongerlo bij Netezonen met 3-5.

Ook de wederopstanding van Flandria lijkt voorbij. Afgelopen weekend won Arendonk op bezoek bij de huidige nummer negen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (3A)

Nieuwste reacties