Anthuenis: "Ik wil nog iets bereiken"

Steurbaut Kersten
| 6 reacties
Anthuenis: "Ik wil nog iets bereiken"
Foto: © SC

Aimé Anthuenis bereikte met Germinal Beerschot een overeenkomst over een contractverlenging voor twee seizoenen. “Er is nooit wantrouwen geweest”, aldus de ervaren trainer.

Eind november nam Anthuenis op Het Kiel het roer over van Harm Van Veldhoven. De voormalige bondscoach haalde Germinal Beerschot uit het moeras van het degradatievoetbal en wordt daarvoor beloond met een contractverlenging.
 
Potentieel
 
“Ik ben misschien al iets ouder, maar wil toch nog iets bereiken in mijn leven”, reageert Anthuenis. “En hier op Germinal Beerschot is het materiaal voor handen om volgend seizoen voor een goed klassement te gaan.”
 
Technisch directeur Gunther Hofmans sprak de ambitie uit om binnen de top zes te eindigen. “Het is nog iets te vroeg om ons daar al op vast te pinnen. De ambitie van Hofmans is gefundeerd op een club die groeit en er zijn hier mogelijkheden, maar de komende maanden worden heel belangrijk. Het stemt mij alvast heel tevreden dat we volgend seizoen een jeugdtalent in de A-kern krijgen.”
 
De contractverlening sleepte lang aan, maar Anthuenis werd naar eigen zeggen nooit zenuwachtig. “Er is nooit wantrouwen geweest tussen de club en mij. Dat ik een contract voor twee seizoenen krijg, getuigt van appreciatie langs twee kanten.”
 
Zenuwachtigheid
 
“In de aanloop naar zondag en de volgende wedstrijden zal ik wel zenuwachtig zijn. Dat is het belangrijkste in voetbal. Het seizoenseinde zal door de afwezigheden wat moeilijker zijn, maar we zullen proberen om zo hoog mogelijk te eindigen.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties