Kort: Chelsea naar finale van FA Cup

Tom Drossaert
| 1 reacties

Chelsea heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van de FA Cup. Op Wembley versloeg het Arsenal met 1-2. In de finale treft het Manchester united of Everton.

The Blues namen nochtans een slechte start. Gibbs van Arsenal kreeg de tijd om voor te geven en Theo Walcott had alle ruimte om aan de tweede paal keihard binnen te schieten: 1-0. Arsenal liet daarna enkele keren na om de score te verdubbelen. Chelsea nam stilaan het commando over en prikte snel de gelijkmaker tegen de netten. Frank Lampard vond Florent Malouda die knap Eboué uitkapte en de bordjes terug gelijk hing. 1-1 was dan ook een terechte ruststand.

In de tweede helft zat de wedstrijd meer op slot en waren de kansen schaars. De beslissing viel 5 minuten voor tijd. Alweer was het Lampard die een gemeten voorzet gaf, ditmaal aan Drogba die veel sneller op de bal was dan Silvestre en doelman Fabianski simpel omspeelde: 1-2.

In de finale treft Chelsea Manchester United of Everton, die het morgen tegen elkaar opnemen op Wembley.