Kortrijkse aanhang maakte amok na verloren derby

De Nijs Michael
| 7 reacties
Kortrijkse aanhang maakte amok na verloren derby
Foto: © SC

Kortrijk doet het momenteel niet goed. De club pakte in de voorbije 11 wedstrijden amper 3 punten en dat zorgt voor heel wat frustraties bij de supporters. Na de 5-1-pandoering bij Zulte Waregem schopte een deel van de rood-witte supporters keet.

De politie had de partij als risicomatch aangeduid. Zo waren er een honderdtal agenten, drie honden en een sproeiwagen opgeroepen om de orde in en rond het stadion te handhaven. Toch kon de politie niet voorkomen dat het tot incidenten kwam, na afloop van de partij zocht de harde kern van Kortrijk namelijk de confrontatie met de ordetroepen.

"De match stond al lang aangestipt als risicomatch. Voor het eerst werd de combi-regeling toegepast en dat bleek broodnodig", reageert commissaris Michaël Vanden Heede van de politiezone Mira in HLN. "We slaagden erin iedereen naar de supportersbussen te drijven. Hierbij sneuvelden de ruiten van een politiewagen, maar al bij al keerde de rust snel terug."

Toch liep het 's nachts nog even mis in Waregem. Een aantal aanhangers van Kortrijk zorgden namelijk voor onrust op de grote markt van de stad. De politie greep in en arresteerde zeven personen. Ze kregen een proces-verbaal en er hangt hen ook een stadionverbod boven het hoofd. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties