Onyewu's opvolger bij Standard wellicht een Portugees

Mathias Dumarey
| 1 reacties
Onyewu's opvolger bij Standard wellicht een Portugees
Foto: © SC

Oguchi Onyewu (foto) verlaat op het einde van dit seizoen transfervrij titelpretendent Standard Luik. De Rouches denken met de Portugees João Paulo de ideale opvolger te hebben gevonden.

De 27-jarige João Paulo staat onder contract bij de Portugese landskampioen FC Porto maar wordt dit seizoen uitgeleend aan het Roemeense Rapid Boekarest. Afgelopen weekend is technisch directeur Dominique D'Onofrio naar Roemenië afgereisd om de Portugese verdediger te scouten. Hij zou er naar verluidt een van de sterkhouders van het elftal zijn.

Rapid Boekarest zou João Paulo liever niet zien vertrekken maar heeft de financiële middelen niet om de afgesloten huurovereenkomst om te zetten in een vaste verbintenis. João Paulo stond in eigen land geboekstaafd als een groot talent toen hij nog onder contract stond bij União Leiria waar hij nog werd getraind door de jonge José Mourinho. In 2006 maakte hij de overstap naar FC Porto maar zijn opgang werd geremd door een zware knieblessure. In 2008 werd hij uitgeleend aan Rapid Boekarest als pasmunt voor de Roemeense international Cristian Sapunaru.



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties