Anderlecht volgt Braziliaans international Alex

De Nijs Michael
| 37 reacties
Anderlecht volgt Braziliaans international Alex
Foto: © SC

Anderlecht greep afgelopen weekend naast de landstitel, maar met het oog op vogend seizoen willen de Brusselaars toch enkele opvallende namen naar het Astridpark halen. Zo is de Braziliaan Alex van Fenerbahçe in beeld bij de vice-landskampioen.

Alex is zeker geen onbekende voor Anderlecht. De aanvoerder van Fenerbahçe was mede verantwoordelijk voor de uitschakeling van Anderlecht in de derde voorronde van de Champions League in 2007. De Braziliaan vond toen zowel in de heen- als in de terugwedstrijd de weg naar de netten.

De linkspoot, die door kenners omschreven wordt als "een verbeterde versie van Boussoufa", werd door Anderlecht gescout in de wedstrijd Fenerbahçe-Konyaspor, weet HLN. De technisch vaardige Braziliaan scoort vooral vlotter dan Bouss, zo vond hij dit seizoen 10 keer de weg naar doel in 25 wedstrijden.

Het is echter maar de vraag of paars-wit zijn ambities niet moet bijstellen na het mislopen van het rechtstreeks Champions Leagueticket en de daarbij horende miljoenen. De 40-voudige international is namelijk een echte ster bij Fenerbahçe en krijgt er een jaarsalaris van 2,5 miljoen euro uitbetaald. Dat is ruim de helft meer dan wat Boussoufa, tot op heden de best betaalde Anderlechtspeler, momenteel verdient.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties