Interview "Koita heeft kwaliteiten voor eerste klasse"

Steurbaut Kersten
| 8 reacties
"Koita heeft kwaliteiten voor eerste klasse"
Foto: © SC

Racing Genk rekent volgend seizoen op Moussa Koita om de netten in de Cristal Arena te doen trillen. “Ik kijk ernaar uit om voor 25.000 supporters te spelen”, aldus de Franse aanvaller.

De transfer van Koita naar Racing Genk had heel wat voeten in de aarde. De Limburgers leken zeker van een akkoord met Virton, maar het Deense Odense strooide bijna roet in het eten.


Vanhaezebrouck

 

“Financieel was het een goed voorstel”, stelt Koita. “Maar ik heb de voorkeur gegeven aan Racing Genk. Daarna zien we wel. Hein Vanhaezebrouck heeft me overtuigd om naar Genk te komen. Hij volgt me al een tijdje. Dat toont aan dat hij echt in mij gelooft.”

 

In de Cristal Arena zal de 26-jarige aanvaller voor ruim 25.000 fans spelen, een pak meer dan hij gewoon is bij Virton. “Dat geeft mij net veel zin om te spelen en te trainen in zo’n omstandigheden. Ik wil me zo snel mogelijk aanpassen aan het niveau van eerste klasse. Een basisplaats? In het voetbal is alles mogelijk. Ik wil tonen wat ik waard ben en dat de trainer op mij kan rekenen.”


Goed kopspel

 

Bij anderen is het geloof in Koita alvast groot. “Het is een speler die iedere supporter in zijn ploeg wil. Moussa heeft alle kwaliteiten om door te breken in eerste”, is Mathieu Golinvaux, journalist bij L’Avenir overtuigd. “ Ex-ploegmaat Adrien Lespagnard onderstreept: “Hij heeft een heel goed kopspel en weegt op een verdediging.” Koita vond afgelopen seizoen zestien keer de weg naar doel voor Virton.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties