Champions League blijft bij 2BE

Champions League blijft bij 2BE
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Champions League zal ook de komende drie seizoenen uitgezonden worden door 2BE. Dat maakte de zender donderdag zelf bekend.

De UEFA heeft dus toch nog een Vlaamse televisiepartner voor de Champions League gevonden. De onderhandelingen verliepen bijzonder moeizaam en duurden opvallend lang, maar uiteindelijk werd het bod van 2BE toch aanvaard.

2BE mag daardoor ook de komende drie seizoenen, tot 2012, de wedstrijden van de Champions League uitzenden. In totaal zijn dat er 34, negen meer dan nu, omdat ook de wedstrijden van de laatste voorronde in het pakket vallen, en de tweede ronde vanaf volgend seizoen verspreid wordt over vier speeldagen in plaats van twee.

De groepswedstrijden van Standard zullen dus volgend seizoen gewoon op 2BE te volgen zijn, net als die van Anderlecht moest paars-wit zich kwalificeren. Gebeurt dat niet, dan kiest 2BE voor een ander interessant wedstrijd, bijvoorbeeld van het Belgische AZ Alkmaar.

Ook de eventuele wedstrijden van Anderlecht in de vierde en laatste voorronde van de Champions League zullen door 2BE uitgezonden worden.

Tegelijkertijd verlengde ook betaalzender Prime zijn rechtenpakket. Prime mag net als de afgelopen drie jaar elke speeldag wedstrijden kiezen die 2BE niet uitzendt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties