Mbuyi-Mutombo is vanaf nu van Standard

Mathias Dumarey
| 34 reacties
Mbuyi-Mutombo is vanaf nu van Standard
Foto: © SC

Andréa Mbuyi-Mutombo (foto) is vanaf vandaag een speler van Standard. De spits tekende vandaag een contract voor twee seizoenen in de Vurige Stede. Mutombo (19) komt over van FC Portsmouth.

Andréa Mbuyi-Mutombo is oorspronkelijk een jeugdproduct van FC Brussels maar daar vertrok hij al op zeventienjarige leeftijd om te proeven van het buitenland. Hij verkaste naar Portsmouth maar een succes werd dat niet. Onze landgenoot speelde geen enkele wedstrijd voor de Zuid-Engelse formatie en werd tijdens de eerste zes maanden van afgelopen seizoen nog uitgeleend aan Zulte Waregem. Daar viel hij op met een aantal snedige invalbeurten en doelpunten, zoals tegen Anderlecht.

Mbuyi-Mutombo keerde in de winterperiode terug naar Portsmouth maar daar kreeg hij te horen dat hij naar een andere club mocht uitkijken. In april liep hij nog stage bij het Nederlandse NEC Nijmegen, maar dat draaide op niets uit. Standard zag wel graten in een transfer en stelde de speler vanmiddag voor als nieuwste aanwinst voor volgend seizoen. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties