Genk gaat nu ook winnen bij KVSK United

De Nijs Michael
| 4 reacties

Racing Genk oefende de voorbije weken tegen amateurploegen en een derdeklasser, gisteren kregen de troepen van coach Hein Vanhaezebrouck met KVSK United een tweedeklasser tegenover zich. Wederom won Genk makkelijk, het werd 0-2.

De partij begon slecht voor Genk, na amper drie minuten moest Elyaniv Barda geblesseerd naar de kant. Bakx kwam de Israëliër vervanger en na twintig minuten hadden de bezoekers toch reden tot juichen. De Bruyne scoorde de openingstreffer op voorzet van Anele. Nog geen vijf minuten later was het 0-2, deze keer was De Bruyne de aangever en Huysegems (foto) de doelpuntenmaker. Ederson en Huysegems konden de voorsprong nog uitbouwen, maar faalden voor doel.

Ook na de pauze raakte Genk nooit in de problemen, maar het was wel een kwartier wachten op echt gevaar van de bezoekers. Huysegems stuitte op de doelman en Pudil faalde in de herneming. Twintig minuten voor tijd kon Ketting voor gevaar van de thuisploeg zorgen, maar hij stiftte de bal over doel. Beide ploegen kregen nog enkele kansjes, maar gescoord werd er niet meer. De partij eindigde dus op 0-2.