Anderlecht gaat onderuit tegen Olhanense

Anderlecht gaat onderuit tegen Olhanense
Foto: © SC

Anderlecht heeft zijn eerste nederlaag in deze oefencampagne opgelopen. Op het tornooi van Guadiana gingen de paars-witten met 2-1 onderuit tegen het Portugese Olhanense. Anderlecht neemt het nu op tegen het Spaanse Athletic Bilbao.

Anderlecht begon goed aan de partij. De Brusselaars lieten de bal in de eerste periode goed rondgaan, maar hetzelfde kon ook worden gezegd van de Portugese tegenstander. Beide ploegen hadden één mogelijkheid om te scoren, maar Proto stopte een Portugees schot. Aan de overzijde schoot Reynaldo net naast na een knappe kapbeweging. Bij de rust stond het echter nog steeds 0-0.

Ook na de pauze waren er niet echt veel doelrijpe mogelijkheden, tot Olhanense de score uit het niets opende. Zequinha schoot de bal knap voorbij Proto in de winkelhaak. Anderlecht reageerde en kwam ook op gelijke hoogte via Lucas Biglia. Toch ging paars-wit alsnog onderuit. Twintig minuten voor tijd gleed Olivier Deschacht ongelukkig uit, Fábio bedankte en schoot de 2-1 tegen de touwen. Zowel Anderlecht als Olhanense kregen nog enkele kansjes, maar aan de score veranderde niets meer.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties