Germinal Beerschot: Het moet absoluut beter

Dirk Pieters
| 65 reacties
Germinal Beerschot: Het moet absoluut beter

Het nieuwe seizoen gaat bijna van start. Tijd voor Voetbalkrant.com om de ploegen eens van dichterbij te bekijken. We wagen ons ook aan een voorspelling voor de eerste dertig speeldagen.

* AFGELOPEN SEIZOEN

Het vorig seizoen van Germinal Beerschot kunnen we in één woord omschrijven: ondermaats. De Antwerpse fusieclub speelde nog een degelijke terugronde, maar in de eerste seizoenshelft was het huilen met de pet op. De Ratten gingen al meteen met de billen bloot tegen Neftchi Baku in de Intertoto-beker. In de competitie begon het met een 8 op 33 en in de Beker van België kreeg het een pandoering om de oren van derdeklasser Racing Mechelen. Een seizoen om zo snel mogelijk te vergeten dus.

* TRANSFERS

Germinal Beerschot bracht er afgelopen seizoen aanvallend niets van terecht en ging meteen op zoek naar een goalgetter. De Antwerpse club hoopt die gevonden te hebben met Sherjill MacDonald. De aanvaller komt over van Roeselare. Door het vertrek van Silvio Proto (foto) moest Germinal Beerschot noodgedwongen een nieuwe doelman zoeken. Het haalde een met Tomislav Pacovski een ervaren doelman in huis. Pacovski komt over van Vardar Skopje. Voor het overige rekenen de troepen van trainer Aimé Anthuenis vooral op de jeugd. Met Maxim Geurden (Racing Genk) en enkele spelers uit de eigen jeugdploegen (Mats Rits, Roy Mauro en Matti Van Minnebrugge) heeft het alvast genoeg talent voor de toekomst.

Weinig vertrekkers bij Germinal Beerschot. De uitleenperiodes van Soro Bakary, Silvio Proto, Kevin Vandenbergh en Igor Mitreski liepen ten einde. Daarnaast vertrok Rocky Peeters naar Cyprus. Hij mag zich nu gaan bewijzen bij Enosi Neon Paralimnou.

* SPELER IN DE SPOTLIGHT


Germinal Beerschot haalde met Sherjill MacDonald nog eens een echte doelpuntenmaker in huis. Bij Roeselare onderstreepte de aanvaller de laatste maanden zijn kwaliteiten met enkele uitstekende prestaties en belangrijke doelpunten. Afgelopen seizoen liep het aanvallend niet zo vlot en daar hoopt de club nu verandering in te brengen.

* VERWACHTINGEN

Germinal Beerschote is één van de kandidaten om de play-offs om de titel te bereiken, maar zal wellicht net te kort komen. De Antwerpse selectie kreeg al een stevige kwaliteitsinjectie afgelopen winter en werd nu ook versterkt met Sherjill MacDonald. Toch lijkt de verdediging nog niet sterk genoeg om de strijd om de zesde plek te kunnen winnen.

* PROGNOSE

Zevende plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties