Nfor moet zich voor Sportcomité verantwoorden

Nico Wieme
| 31 reacties
Nfor moet zich voor Sportcomité verantwoorden
Foto: © SC

Ernest Nfor moet zich volgende week dinsdag verantwoorden voor het Sportcomité voor de elleboogstoot die hij vorig weekend uitdeelde aan Gentverdediger Kenny Thompson.

Kenny Thompson liep zaterdag een neusbreuk op na een elleboog van Ernest Nfor. De Kameroener van Zulte Waregem kwam er zonder kaart vanaf omdat de scheidsrechter niets gezien had. Het bondsparket verwijst Nfor nu door op basis van de tv-beelden.

 

Bij de fusieclub kunnen ze niet lachen met die beslissing. “Hij deed dat niet opzettelijk”, zegt Vincent Mannaert in de kranten. De manager begrijpt niet dat ref Johan Verbist die fase niet zou hebben gezien.

 

“De keeper trapte uit, de bal was lang onderweg. Nfor hangt vroeger in de lucht dan Thompson, die het contact zoekt, maar dan helaas geblesseerd geraakt. Verbist stond goed geplaatst, maar floot niet. We gaan toch niet het oordeel van elke ref in vraag stellen, ook al lijkt dat wel in trek”, foetert Mannaert.

 

De Zulte Waregemmanager weet wel waarom Nfor nu op het matje geroepen wordt. De Kameroener sloeg enkele weken geleden ook Westerlospeler Nico Van Kerckhoven een gebroken neus. “Nu wordt er een jacht op Nfor georganiseerd, telkens nadat de tegenstander van Zulte Waregem had verloren. Eerst Westerlo en nu AA Gent. Het is makkelijk om na de wedstrijd over Nfor te praten, zo moeten ze niet over hun eigen verlies praten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties