Degryse: "Achterin meer automatismen nodig bij Club"

Nico Wieme
| 46 reacties
Degryse: "Achterin meer automatismen nodig bij Club"
Foto: © SC

Marc Degryse volgde als analist de topper tussen Club Brugge en Anderlecht met argusogen. De Bruggeling ziet Club meestrijden met Standard en Anderlecht om de titel, maar maakt enig voorbehoud bij de verdediging.

"Na drie jaar krijgen we schijnbaar nog eens een titelstrijd met drie", beweert Marc Degryse in HLN. "Club Brugge nestelt zich naast Standard en Anderlecht. Club is leider met 21 op 30. Ruim geslaagd, maar niet spectaculair: KV Mechelen staat op drie punten, STVV op vier. Ik zou geen verregaande conclusies trekken na de topper in Jan Breydel. De omstandigheden waren in het voordeel van Club."

FCB-coach Adrie Koster krijgt een pluim op de hoed. "Op relatief korte termijn heeft Koster de negatieve sfeer van de voorbije jaren kunnen omslaan. Het proces zou gebeuren met vallen en opstaan en blijkbaar valt dat 'vallen' best mee - of heeft Jacky Mathijssen alle klappen in één keer meegekregen? Het bestuur hielp ook een handje, de komst van Ivan Perisic was een versterking die meer dan nodig was."

"Toch is er in Brugge nog geen reden om euforisch te worden, want er is toch nog marge voor verbetering inzake balcirculatie. Koster giet alles in een zeer offensieve filosofie. Enig voorbehoud maak ik voor de defensie: Club kreeg twee makkelijke goals tegen en gaf nog te veel open kansen weg. Achterin dus meer automatismen en minder wissels indien mogelijk. Zo doet Koster er goed aan om Carl Hoefkens centraal te houden", vindt Degryse.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties