Vereycken eerste teammanager van Club

Nico Wieme
| 4 reacties
Vereycken eerste teammanager van Club
Foto: © SC

Club Brugge heeft Stefan Vereycken aangesteld als eerste teammanager van blauw-zwart. De ex-speler wordt het eerste aanspreekpunt van spelers en coaches bij het oplossen van praktische problemen.

Stefan Vereycken is geen onbekende voor Club Brugge. De 43-jarige Bruggeling verdedigde tussen 1984 en 1990 de blauw-zwarte kleuren. Sinds twee jaar is hij ook voorzitter van de Vereniging van Oud-Spelers, d'Oude Garde. Vereycken is op dinsdag 1 december in dienst getreden bij Club en neemt woensdag mee het vliegtuig richting Oekraïne voor de Europa Leaguematch tegen Shahktar.

Filips Dhondt verklaart waarom Club de functie van teammanager in het leven heeft geroepen. "Club Brugge heeft geoordeeld dat er, binnen de bestaande structuren, nood was aan een vertrouwenspersoon bij wie de spelers en technische staf terecht kunnen wanneer ze met een probleem van praktische aard worden geconfronteerd."

"Met de keuze voor Stefan Vereycken om deze nieuwe functie als eerste in te vullen, is geopteerd voor iemand die zelf ooit in de kleedkamer gezeten heeft, maar die inmiddels ook voldoende afstand heeft kunnen nemen. Stefan zal een vertrouwensfunctie vervullen, maar tevens heel anticiperend optreden", aldus de general manager. 

"Nu stelden we te vaak vast dat een probleem makkelijk had kunnen opgelost worden indien wij als bestuur sneller op de hoogte waren gebracht. Dat kan gaan om problemen met de huisvesting, met de wagen, met de scholen voor de kinderen, met administratieve afhandelingen", eindigt Dhondt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties