Enkel Anderlecht kan publiek warm maken

De Nijs Michael
| 43 reacties
Enkel Anderlecht kan publiek warm maken
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Woensdag staan er acht wedstrijden in de Beker van België op het programma, maar het publiek loopt op zijn minst gezegd niet storm voor de bekerconfrontaties. Enkel Anderlecht kan een behoorlijke ticketverkoop voorleggen.

Paars-wit besloot om de toegangsprijzen voor het treffen met tweedeklasser Dender erg democratisch te houden en dat gebaar wordt in dank aangenomen door de Brusselse supporters. Anderlecht verkocht in totaal al 11.000 kaartjes en is daarmee de enige thuisclub die zijn publiek kan warm maken voor deze ronde van de Cofidis Cup.

Charleroi gaf geen exacte verkoopcijfers vrij, maar zwart-wit gaf aan GvA wel toe dat er amper kaarten aan de man waren gebracht. Gelukkig is de opkomst bij de bezoekers wel goed. KV Mechelen zal een kleine 900 supporters naar 'het Zwarte Land' afvaardigen.

Ook Club Brugge zal voor een nagenoeg leeg stadion moeten aantreden. Voor het bekertreffen met het Lokeren van ex-Clubcoach Jacky Mathijssen werden slechts 1500 kaarten aan de man gebracht. Blauw-zwart verwacht maximum 2000 supporters in het stadion.

Standard doet het zo mogelijk nog slechter. De Rouches konden slechts 1250 kaartjes aan de man brengen voor de wedstrijd tegen KV Kortrijk. De Luikenaars kunnen wel verzachtende omstandigheden inroepen want de wedstrijd wordt in het zuidelijk landsgedeelte live uitgezonden.

Tot slot worden er ook in Zulte Waregem en Westerlo weinig supporters verwacht. De laatst genoemde club verkocht slechts 500 tickets voor de partij tegen Bergen, terwijl Essevee 2000 kaarten verkocht voor het treffen met Cercle Brugge.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties