Anderlecht wil Dequévy terughalen

Kristof Blomme
| 41 reacties
Anderlecht wil Dequévy terughalen
Foto: © SC

Anderlecht ziet brood in een terugkeer van Joeri Dequévy. Eerder moest de vinnige flankspeler vertrekken bij paars-wit omdat hij onhandelbaar was.

Dequévy brak dit seizoen helemaal door bij Roeselare. Hij was goed voor vijf doelpunten en lag met z'n snelheid en z'n acties aan de basis van heel wat doelpunten. In de winterstop toonden Standard en Germinal Beerschot al interesse, maar Dequévy koos ervoor bij Roeselare te blijven. Nu vertrekt hij toch, naar eigen zeggen naar een ploeg uit de top van het klassement. De interesse van leider Anderlecht zou het meest concreet zijn. De club die hem wil binnenhalen moet wel nog een transfersom betalen aan de West-Vlamingen, want het contract van Dequévy loopt pas in 2012 af.

In 2006 moest Dequévy nog opkrassen bij Anderlecht na enkele incidenten. Luc Devroe haalde de kleine speler naar Roeselare. Daar liep het aanvankelijk ook niet van een leien dakje. In 2008 werd hij door toenmalig trainer Dirk Geeraerd teruggezet naar de B-kern. Onder Dennis Van Wijk kwam dit seizoen dan toch de doorbraak.

Bij Anderlecht willen ze vooral een hyaat opvullen op de linkerkant als Boussoufa er niet bij is. Suarez en Legear opereren liever vanop de rechterkant. Ook Standard heeft Dequévy nog niet helemaal opgegeven. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties